DJ Sava & Sasha Lopez: Искаме да размажем Джъстин Бийбър!

Pinterest LinkedIn +

Двама от най-нашумелите румънски диджеи - DJ Sava и Sasha Lopez, в интервю пред Avtora.com. И докато DJ Sava бе доста лаконичен, то Sasha Lopez бе леко понастинал и предаде щафетата на своите колеги Broono и Александра Блек.

Стефан Стефанов: Преди да запишеш първия си сингъл, десет години си бил резидент в клуб No Limit, това помогна ли ти в началото?

DJ Sava: Наистина не мисля за това. Аз съм просто диджей.

.: Какво мислиш за балканската клубна сцена?

DJ Sava: Мисля, че тук са най-яките клубове в Европа.

.: Можеш ли да опишеш твоята музика с три думи?

DJ Sava: Танци, любов и мир.


.: Каква е рецептата ти за хит?

DJ Sava: Няма рецепта, публиката прави хитовете. Ако харесат една песен, хората я правят хит.

.: Как се възприемаш повече – като диджей или като продуцент?

DJ Sava: И двете.

.: Кои артисти те вдъхновяват?

DJ Sava: Може би Джон Криймър в началото, но сега няма такива.

.: Песните ти са на английски, имаш ли песни на румънски език?

DJ Sava: Не.


.: Защо?

DJ Sava: Когато започнах да пускам като диджей, всички песни бяха на английски. А и аз не правя песни за телевизия или радио. Правя песни за клубовете, така че ако правя песни на румънски, никой няма да ги пуска.

.: Какво да очакваме от вас за в бъдеще?

DJ Sava: "Утре ще съм по-добър от днес". Това е мотото ми.

.: Последни думи за българските ти фенове?

DJ Sava: Те са страхотни и обещаваме, че сме им подготвили много изненади!

Sasha Lopez, Broono и Александра Блек

.: Как се чувствате в България?

Broono: Като вкъщи. България ни е като втори дом, ние сме съседи. Хората са приятни, топли и е готино, че сме тук.

.: Sasha, започнал си като DJ на 15, какво те въвлече в електронната музика?

Sasha Lopez: Не знам, може би работата ми. Аз съм диджей, но се занимавам с музика от дълги години. Свирил съм различни стилове. Истината е, че искам да създавам музика. За мен е много просто - създаването на музика е всичко, което искам.


.: Какво ви вдъхновява?

Sasha Lopez: Трудно ми е да отговоря... вдъхновението идва от сърцето ми.

Broono: Ако трябва да говоря от мое име, мога да ти кажа, че най-много ме вдъхновяват хората. Публиката, която те приветства на концертите. Навсякъде, където сме били, хората са избухвали, така че в края на всеки концерт си казваш: "Защо да не го направя още веднъж? Защо да не го дадем още веднъж на хората?".

Така че хората вдъхновяват. Ние обичаме това, което правим, не просто го "харесваме". Познавам много музиканти, които само "харесват" това, което правят, или го правят, защото трябва да го правят. Ние го правим, защото го обичаме! Не можеш да излъжеш публиката, тя винаги усеща, ако си фалшив. Затова, например, винаги пеем на живо.

.: Кое е най-голямото ви постижение?

Broono: Най-голямото постижение е, че няма значение къде ще стигнем или какво ще стане. Ние ще сме заедно, ще правим концерти, ще подлудяваме публиката и ще продължаваме да мислим за бъдещето.

Александра Блек: За мен това са хората, реакциите им! Страхотни са! Понякога се чувствам като малка принцеса на сцената! Това е най-важната отплата за мен; най-важното, което един артист може да има. Не мога да живея без музиката, без феновете, без колегите си...


.: Познавате ли някой от българските артисти, които участват на Coca Cola Happy Energy Tour?

Broono: Всъщност познаваме всички, но, за съжаление, не им знаем имената! Познаваме Skiller и Графа, той е много готин, има голямо бъдеще.

Александра Блек: Skiller се включи в едно от нашите шоута.

Broono: Видяхме какво прави Skiller, харесахме го и се зачудихме дали да не го поканим на някой от концертите ни. Шоутата трябва да се разнообразяват, не да се прави всеки път едно и също. Така че Skiller се присъедини към нас на сцената, започна да прави бийтбокс, ние пяхме, хората го харесаха. Мисля, че на този лайв Александра си загуби гласа, но ако видите видеото в интернет, ще разберете, че си е заслужавало!

.: Следите ли  артисти от балканската клубна сцена?

Broono: Не съм имал време да гледам или да слушам други артисти. Според мен, специално българският шоубизнес има много възможности, има много таланти и всичко зависи от това как бизнесът и талантите ще си взаимодействат. Ние имахме възможност да видим много български артисти и със сигурност тук имате много потенциал.

.: Какво е положението в Румъния?

Broono: Също е добро. Има много голяма конкуренция, има много талантливи изпълнители. Ние сме приятели с много други артисти в Румъния, но от друга страна сме и съперници. Така че остава въпросът - кой прави нещата по-добре. Оставяме феновете да решат.

.: Къде ви беше най-якото шоу?

Broono: Всяко шоу е най-доброто, защото за всяко шоу се раздаваме на макс. Ние не се преструваме, не даваме 50 процента от себе си днес и 50 - утре! Искаме да даваме сто процента от себе си и да получаваме сто процента от слушателите!


.: Какво не знаят за вас българските фенове?

Broono: Каквото не знаят, трябва да узнаят. Това, което не знаят... Мисля, че все още не знаят колко много ни харесва България; не знаят, че имаме много изненади за тях; не знаят, че много искаме да се върнем тук колкото може по-скоро.

.: Кое е най-голямото предизвикателство пред вас?

Александра Блек: Има много предизвикателства...

Broono: Животът е пълен с предизвикателства. В нашите очи е така - изкачваш се, изгряваш, вървиш по-нагоре. Ние завладяваме все повече сцени, хората от различни държави се забавляват на музиката ни, затова го наричаме "изгряване".

Най-голямото предизвикателство е да поддържаме нивото си, да не слизаме надолу. Затова,  колкото повече изгряваме, толкова по-трудно става да задържим нивото си. Можеш да попиташ който си поискаш известен артист - лесно е да изгрееш, но е трудно да се задържиш.

Александра Блек: ... И се надяваме следващият ни клип да има поне 3 милиарда гледания!

Broono (смеейки се): Да, искаме да размажем Джъстин Бийбър! Той няма никакъв шанс срещу Sasha Lopez! Дори при положение, че не сме от Щатите, а от Румъния!

Сподели.