DJ EMO грабна две шампионски титли на Национален DJ-конкурс

Pinterest LinkedIn +

Емил Кадиев от Златоград, познат като DJ EMO, спечели и двете шампионски титли по време на Тринадесетото издание на Националния конкурс за DJ шампион на България “DJ Bobby I”, който се проведе на 29 и 30 ноември във Враца.В тазгодишното издание на конкурса за първи път претендентите се състезаваха в две отделни категории – т.нар. “free style” и “house” или още “електронен стил“. Явиха се общо 30 участника от 12 града на България, като 14 от тях се състезаваха в категорията “free style”, а 20 - в категорията “house”.

Всеки от участниците имаше право да участва и в двата стила. За категорията “house” се проведе предварителна елиминация през деня, с по 10-минутен сет за всеки участник, като за конкурсната вечер останаха 10 претендента. По регламент, всеки участник трябваше да се представи с 20-минутен сет, в рамките на конкурсната вечер в определения стил. Във всяка от двете категории бяха излъчени по трима призьори, като се даде и награда за дебют.

Тази година журито беше в състав: Teddy K (Тодор Караиванов - продуцент музикална компания “Селект Мюзик“), M.C. Kamen (Камен Спасов - музикална компания “Ка мюзик”) и DJ Giorgio B (Георги Благоев). За гостите отново се погрижи Георги Кушвалиев (Ретро Радио), който е традиционен водещ на конкурса.

Първото място в стила “free style” беше силно оспорвано и до последно не се знаеше кой ще грабне титлата. Основния конкурент на победителя - DJ EMO беше DJ Dido D от Варна, познат от “Deep Zone Project”. Трети в стила “free style” стана DJ Nuri - Нури Шукриев от Търговище.

Втори в стила “house”, след абсолютния шампион DJ EMO, се класира DJ Kenny K, Красимир Янков от Варна.
Трети се класира DJ Стенли - Станислав Стоев от гр. Кърджали. Той получи невероятно силна подкрепа от публиката в дискотека “Go play”, във Враца, където работи от няколко месеца.

Приятна изненада за всички беше диджеят, спечелил специалната награда на “Tuborg“ за дебют на тазгодишния конкурс – DJ Nicky - Николай Василев от Шумен.

Наградата му бе присъдена в стила “free style”.

Всички призьори в категориите “free style”, “house” и “дебют“ получиха награди от “Tuborg“, “Pepe Jeans – London“, “Dynacord – България“ и водка “Mary Jane“.

Списък на призьорите

Категория “Free style“:

1. DJ EMO - Златоград - Емил Кадиев
2. DJ Dido D – Варна – Диян Савов
3. DJ Nuri – Търговище - Нури Шукриев

Категория “House“:

1. DJ EMO - Златоград - Емил Кадиев
2. DJ Kenny K – Варна – Красимир Янков
3. DJ Стенли – Кърджали – Станислав Стоев

Категория “Дебют“:

1. DJ Nicky – Шумен – Николай Василев

Инфо: “Селект Мюзик“


Сподели.