Disney затвори LucasArts, Star Wars 1313 и First Assault няма да видят бял свят

Pinterest LinkedIn +

В края на 2012 г. Disney придоби LucasFilm и LucasArts за сумата от $4.05 млрд., като едновременно с това обяви, че започва разработката на нови кино продукции от Star Wars поредицата. Сега, пет месеца по-късно, компанията излезе с голяма новина и за LucasArts, но за съжаление тя носи негативен смисъл – студиото, създало култови заглавия като Maniac Mansion, Grim Fandango, The Secret of Monkey Island, X-Wing и Rebel Assault, преустановява съществуването си във вида, в който оперира през последните 30 години.

В резултат на това над 150 души остават без работа, а производството на Star Wars 1313 и Star Wars: First Assault е спряно.

Отсега нататък LucasArts ще има като предмет на дейност единствено издаването на лицензи за производство на видеоигри по настоящите франчайзи на Disney на външни студия, в случай, че разработката им не бъде възложена на Disney Interactive Studios.

Star Wars 1313 бе последният обявен от LucasArts проект, като слуховете за спиране разработката на играта гравитираха упорито в пространството месеци преди да стане факт закриването на студиото.

Остава възможността играта да бъде възложена на друго студио, на засега липсва каквато и да било информация в тази връзка.

Сподели.