Disney купиха Lucasfilms, обявен е Star Wars 7

Pinterest LinkedIn +

От Disney обявиха може би новината на годината - компанията е закупила Lucasfilms и е обявена седма част на един от най-култовите франчайзи - Star Wars (Междузвездни войни).

От Disney са платили 4 млрд. долара за Lucasfilms, като освен правата върху Star Wars франчайза, придобиват още LucasArts, Industrial Light & Magic и Skywalker Sound.

Заедно с новината за закупуването на Lucasfilms, от Disney обявяват и поредица от нови филми от Star Wars франчайза, като първият от тях идва съвсем скоро - през 2015 г.

Както стана ясно, това определено е една от новините на годината и идва като изненада за всички. Disney вече притежават Marvel, чийто супер блокбъстър The Avengers 2 (Отмъстителите 2) също излиза през 2015 г., а за тогава е планиран и проектът на Warner Bros. - Justice League.

Новината за Star Wars 7 oпределено ще зарадва много и ще ядоса много хора след противоречивия успех на трите части, които Джордж Лукас (George Lucas) създаде през последните 15 години. Какво ще следва от тук обаче, никой не може да каже.

Сподели.