Димо (P.I.F.): "Ловеч Парти Фест е страхотна инициатива"

Pinterest LinkedIn +

Българската група P.I.F. е едно от имената в тазгодишния афиш на фестивала Ловеч Парти Фест. Родната банда ще излезе на сцена на 7 май, заедно с популярната шведска група Ace of Base.

Близо два месеца след европейското си турне, преминало през градове в Германия и Чехия и само две седмици преди концерта си в Ловеч, вокалистът на P.I.F. Димо Стоянов отговори на въпроси на Avtora.com.


Аvtora.com.: Какво мислите за участието си на Ловеч парти Фест? Според вас има ли потенциал този музикален форум да се мери с големи фестивали на Балканите като EXIT и B'Еstival например?

Димо: Не мисля, че Ловеч парти Фест има нещо общо с фестивали от този род. Там свирят страшно много съвременни групи. А местата са огромни поля или паркове, с огромни зони за палатки, или хотелски бази и всичко е с билети. Инициативата тук в България е страхотна и се надявам един ден да достигне нивото на подобни фестивали в Европа и САЩ.


Аvtora.com.: Как възприемате това, че концертите са безплатни?

Димо: Рано или късно българинът трябва да се научи, че не само "хлябът и сиренето са с пари".


Аvtora.com.: Какво мислите за Ace of Base? Какви допирни точки намирате с тях?

Димо: Според мен, няма човек в България на моята възраст, който да не е слушал поне едно парче на тази банда. Радвам се, че ще ги чуя наживо. Не мисля, обаче, че имаме някакви допирни точки, даже нямаме нищо общо, но това е интересното. Надяваме се да има публика и за двете банди.


Аvtora.com.: С оглед вашия опит, как бихте описали развитието на музикалната и концертна култура у българите през последните години?

Димо: Ами по-горе обясних за "хляба и сиренето" и безплатните концерти. Колкото до музикалната култура - хората в градовете все повече разбират, че на света има и друга музика, различна от чалгата, т.е. има напредък.Аvtora.com.: Как премина мини-турнето в Германия и Чехия, което наскоро предприехте? Разкажете как ви посрещна публиката?

Димо: Страхотно! Навсякъде ни приеха топло и сърдечно!
Сподели.