Димитър Кърнев (D2): "Учениците свирят от парчета за любов до такива за шкембе чорба"

Pinterest LinkedIn +

Новият музикален конкурс за най-добра училищна песен "Голямо междучасие", организиран от D2 и Gravity Co., се намира в своя първи етап. Учениците от 1-ви до 12-ти клас от всички софийски училища могат да се включат в състезанието до 3 април, когато изтича крайният срок.

"Харесва ми, че има голямо разностилие сред младите музиканти - участват както метъл и хип-хоп групи, така и много самостоятелни изпълнители", каза за Avtora.com Димитър Кърнев от D2.

Конкурсът "Голямо междучасие" е предназначен за ученици, които пеят самостоятелно, свирят или се изявяват в група. Кандидатите могат да качат своя авторска песен или любителски видеоклип на официалния сайт на D2 -
www.d2band.com.

В състезанието за най-добра училищна песен не се допускат парчета с нецензурно съдържание, както и кавър версии.

"Има от любовни текстове до текстове за шкембе чорба, което е много готино. Прави ми впечатление и, че нивото на записите е доста добро, определено са положени усилия да се чува за какво става дума", каза още Димитър Кърнев.

Следващият етап от конкурса обхваща периода 4 април - 15 май, когато ще се проведе свободно електронно гласуване в сайта на D2 за най–добрата песен сред всички участниците.


D2 продължават с търсенето на млади таланти.

От своя страна, между 22 април и 13 май всички участници - групи и изпълнители, ще имат възможността да представят парчетата си на живо в рамките на десет концерта, организирани в столични училища.

Финалният концерт от конкурса, на който ще свирят и самите D2 и Gravity Co, ще се състои на 20 май пред НДК, когато ще стане ясен и победителят в "Голямо междучасие". Голямата награда е запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип и директно участие в националния конкурс "Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае" 2009 г.

Междувременно, победителите в миналогодишното издание на "Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае" - групата Soul Stage от Кърджали, засне своя дебютен видеоклип. Лентата е към песента "Silence", а режисьор е Господин Господинов-Гепи.

"Снимките бяха много интересно преживяване за нас, понамокрихме се доста и беше страшно забавно", каза за Avtora.com вокалистът на Soul Stage - Трифон Ташев.

Парчето "Silence" се отличава с по-хард звучене, но според Трифон Ташев ще се хареса както на феновете на тежката музика, така и на широката публика.


Дебютният видеоклип на Soul Stage трябва да се завърти през април.

По думите на вокалиста на Soul Stage на музикалната сцена у нас липсва обособена ниша за хард музика, въпреки наличието на качествени млади музиканти от цялата страна.

Изпълнителите от Soul Stage продължават със записите на свои авторски парчета, а по всяка вероятност ще придружават и D2 по време на националната им обиколка около предстоящото второ издание на конкурса "Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае".

Сподели.