Dido на корицата на списание РИТЪМ

Pinterest LinkedIn +

Новият брой 74 на списание РИТЪМ излиза на пазара на 19 ноември, сряда. На корицата е деликатната Дайдо, чийто нов албум Life For Rent отново оглави световните класации както и дебюта й No Angel преди две години.В интервюто талантливата “сирена с порцеланов глас” споделя всичко за славата, богатството и опасността ненадейно да паднеш по очи...
Дайдо: ”Горда съм с това, което правя – пиша песни за всекидневните неща, които звучат близки на хората. Никога не съм изпитвала срам заради това, че толкова много хора са отишли и са си купили албума ми само защото са чули “Stan” (парчето на Еминем със семпъл от “Thank You” на Дайдо).”
Дайдо: “Забавно е да излизаш с Еминем и Д-р Дре. Дре е моят герой – до него бях като едно възторжено дете. Толкова беше шантаво да ги слушам да казват колко харесват албума ми!”


Ето и останалите акценти в броя...


•tЗвездното дамско присъствие в РИТЪМ допълва поп дивата Кайли (вече без Миноуг). Само преди три години музикалната индустрия обяви края на кариерата на австралийското миньонче. Но днес – след хиперуспешния диск Fever – всички вече са сигурни, че новият й проект Body Language ще бетонира статуса й на поп икона. Освен интервю с нея, РИТЪМ предлага и 20 много дребни, но любопитни факта за Кайли, които вероятно не знаете.
Кайли: “Несигурността е неизменна част от мен и като изпълнител, и като личност. Нямам нищо против, ако изглеждам уязвима – напълно човешко е. В един момент дори исках да приключа с музиката, но бързо го преживях. Просто усещах, че с мен не е свършено – това е.”


•tС модния култ към 80-те години се възражда и влиянието на синти-поп групи като Ирейжър. РИТЪМ влезе в пряк разговор с Анди Бел, единия от гей-мускетарите, по повод току-що излязлата антология с най-големите хитове на тандема.
Анди Бел: “Бой Джордж беше прав – никой не иска един гей над 38 години. Ама мен какво ме бърка? Аз още си изглеждам на 22. Все още съм енергичен. Вярно, отнема ми цяла седмица да се възстановя, но все още мога да вилнея по цяла нощ.”


•tПреодоля ли Фред Дърст кризата в Лимп Бизкит след напускането на китариста Уес Борланд преди две години? Отговорът е в интервюто, в което фронтменът на неометъл групата говори не само за това как записвал на два пъти новия диск Results May Vary, защото първия път резултатът не му харесал, но и за Бритни Спиърс, Хю Хефнър, Кармен Електра, за дрогата и шоубизнеса изобщо.
Фред Дърст: “Добре си прекарах с Бритни и предполагам, че при подобна възможност 90 процента от мъжете биха постъпили по същия начин...”
Фред Дърст: “Ако пробвам кокаин, ще получа сърдечен удар и ще умра. И всички ще си помислят, че съм се друсал от години. А аз не мога даже една диетична кола да изпия – всичко, съдържащо кофеин, ме изкарва от релсите.”


•tПредлагаме ви и среща с новия скандален герой на българската електроника – МО. Музикантът търси своята арт същност между “бягството от гротеската” и съвсем буквалната тема за това “как някой минава отзад и иска да ти го начука”.
МО.: “МО. означава “more” – повече, more sex, more love, more porn. Аз не съм МО., аз давам визия и саунд в комплект чрез МО. и градя МО., но аз не съм МО.”•tThirteenth Step е дългоочакваният втори проект на супергрупата А Пърфект Съркъл, в която участват членове на Туул, Смашинг Пъмпкинс и Мерилин Менсън. В интервюто говорят и петимата групари.
Били Хауърдел (китара): “Можехме да запишем “голям рок албум”, но искахме да подходим с вкус. Много хора ми казват, че рискуваме. Те вярват, че всичко трябва да се прави по план и с определена цел. Не винаги е така.”
Джорди Уайт, по-известен като Туиги Рамирес (бас): “Напуснах Мерилин Менсън след албума Mechanical Animals, защото имах чувството, че вървим назад. Композирам парчета за соло проект. А Пърфект Съркъл ме направи по-добър музикант и композитор. Всичко, свързано с тази група, е страхотно.”


•tСлед пробивния дебют От друга страна, Руши Видинлиев е готов със следващия си албум Независим. В интервюто с поп вокалиста ще разберете, че... Руши е пораснал. Ето един показателен цитат:
Руши Видинлиев: “Клипът на “Instead” е някакво настроение, което се появява за 30 секунди на ден в мен. Чувствам се много тъпо, когато стоя и се усмихвам, а лайна капят върху мен.”


•tИма групи, чиято музика не зависи от модите. Безспорно, такава легендарна банда е Йес. Стив Хоу, нейният китарист, е с чисто нов солов проект. Това е и поводът РИТЪМ да се свърже за пряк разговор със струнния ас.
Стив Хоу: “Elements е диск, който не толкова придвижва напред музикалните ми способности, колкото се приближава до влиянията ми, които по-рядко изразявам в музиката си. От трийсет години не съм свирил блус.”


•tПочитателите на по-екстремния саунд също няма да бъдат разочаровани. За тях е директният разговор с Фернандо Рибейро – харизматичния лидер на португалската дарк метъл банда Муунспел по повод новия й албум Antidote.
Фернандо: “Новият материал допада на мрака, който носят нашите фенове в сърцата си. Звучи много живо особено в сравнение с предишния ни материал, Darkness And Hope, който беше доста по-мелодичен и обърнат навътре.”
Фернандо: “Това, че ние идваме от държава, в която няма установени традиции в хеви метъла, не означава, че не знаем как да правим добра и интересна музика.”


•t“Вървят ли двама...” е заглавието на материал, в който РИТЪМ подлага на подробно изследване начина, по който се създават българските дуети. Разгледани са колаборациите на Йоана и Петър Антонов, Ан-Джи и Лейди Би, Любо и Сантра, Руши и Карла Рахал, Устата и Джон Калека.
Четете още за Шон Пол, Рики Мартин, Йе Йе Йес, Матакка, Марко Карола, Ерол от Уикеда, Тиамат, Каффе, Муунспел. Ще намерите и над 60 албума в ревю секцията.

Инфо: РИТЪМ
[email protected]
Сподели.