Дичо с ново видео. Отдава почит на Михаил Яланджиев-Църо

Pinterest LinkedIn +

Бившият вокалист на група D_2 Дичо представи видеото към поредния си нов сингъл "Всеки ден" на специална промоция на 17 септември в столичното казино "Сезам".

На представянето присъстваха много колеги на изпълнителя, между които Деси Тенекеджиева, рапърите от Ъпсурт и Лора Караджова, която участва в новото парче. Режисьор на видеото е Александър Моллов.


Лора Караджова не застана до Дичо по време на представянето на клипа към песента "Всеки ден". Снимка: Avtora.com

В записа на песента участва и починалият наскоро барабанист Михаил Яланджиев-Църо, на когото Дичо отдаде специално почит по време на представянето.

След официалната част на промоцията Avtora.com разговаря с Дичо за новото видео, бъдещите му проекти, миналото в D_2 и спомените за Църо.

Avtora.com: Здравей, Дичо! Разкажи ни малко повече за снимките на видеото!

Дичо:
Минаха много добре. Снимахме 5-6 дни на много места и тук, и на морето. Беше ми много готино, защото само хубави мацки имаше около мен. Дано винаги да е така.

Avtora.com: Как избра да правиш дует именно с Лора Караджова?

Дичо:
Мисля, че Лорчето е символ на това ново хип-хоп поколение. Добър избор е, защото има добър тембър на гласа, а и харесвам нещата, които е правила до сега. Не е много натрапчива, прави нещата точно както трябва и затова се спрях на нея. Пък и защото имаше една песен едно време (пее) "Нека бъде лято, дупето ми събира шопи, гларуси на ято" и аз още оттогава съм й фен.

Avtora.com: Изкара вече няколко сингъла. Какво предстои?

Дичо:
Живот и здраве искам до няколко месеца да направя албум. Искам да завърша една песен с Ъпсурт. Надявам се да стане много яка. За албум вече има материал, но има много бачкане около мен. Много хора дават идеи, така че трябва само да го запиша.

Avtora.com: Разкажи повече подробности за общата песен с Ъпсурт.

Дичо:
Ами тя не е нова песен. Правим ремикс на една много стара песен, може би на 50 години, на която обаче не мога да се сетя за името. Започва с "тези чудни очи..." (пее) и звучи малко като Емил Димитров. Ще видите скоро.


Следващият музикален проект на Дичо е с рапърите от Ъпсурт. Снимка: Avtora.com

Avtora.com: Отдаде почит на Михаил Яланджиев-Църо, когато представи видеото. Кажи ми няколко думи за него.

Дичо:
Той беше невероятен човек. Научи всички барабанисти да свирят. Той свири това парче. Не дойде да се снима в клипа, като че ли знаеше, че нещо ще се случи. Викам "Църе, няма ли да дойдеш" и той отговаря "Абе, няма да дойда, че съм на морето и сега си почивам" и то след два-три дни е станало.

Той е велик музикант, с когото имах възможност да се срещна и да работя 6 месеца. Такава голяма загуба... никога не съм губил толкова близък човек. Още не вярвам, че го няма.

Много искам да посветя на него парчето по някакъв начин, но не знам по какъв, дали с някакъв текст или снимка да сложа в клипа. Искам да отдам чест към Църо, защото благодарение на него това парче звучи така и той даде душата си - беше велик.

Avtora.com: Липсва ли ти работата с D_2?

Дичо:
Не ми се говори за тях. Искам само да кажа, че мира и спокойствието за мен вече настъпиха, след като се разделихме.

Сподели.