Дичо и Ути Бъчваров закриват летния сезон с Рибен фест в Царево

Pinterest LinkedIn +

Вместо да се отдадат на съжаление за отиващото си лято, Ути и Дичо ще влязат в ролята на майстори готвачи и ще ръководят отбори в състезанието за приготвяне на най-вкусната рибена чорба на 8 септември на пристанището в Царево. Сили ще мерят отборите на Царево, Ахтопол, Лозенец, Синеморец, Варвара и Резово. Така със специална регата, с много риба и коктейли Южното Черноморие ще отбележи едновременно второто издание на Рибния фест и края на активния сезон 2012-а.

Сред организаторите на бохемския фест са още певицата Белослава и продуцентът Андрей Арнаудов. През тази година община Царево подкрепя официално кулинарния хепънинг. За първи път, специално за събитието, Дичо издава песнопойка с любимите песни от южняшкия градски и кръчмарски фолклор. Част от парчетата ще бъдат изпълнени на живо.

Фестът е отворен за всеки, който обича фиестата край морето. За любителите на кулинарните удоволствия Ути ще приготви над 1000 порции миди с ориз по оригинална местна рецепта.

За доброто настроение на гостите ще се погрижат още тамошните самодейци и танцови трупи. Ще има весела уличка с лакомства и игри за децата и много "Мичурин мУхито" - специален патентован коктейл, който гарантира жарко настроение дори след края на сезона.

Сподели.