Демо версия на Fable: The Journey излиза на 17 септември

Pinterest LinkedIn +

Нетърпеливите да придобият представа за петото заглавие от прочутата екшън адвенчър поредица Fable – Kinect ексклузивната Fable: The Journey, няма да трябва да чакат още дълго. На финала на Gamescom 2012 Microsoft обявиха, че ще пуснат демо версия на играта, разработвана от Lionhead Studios.

Подобно на Fable III, чието действие се развива 50 години след събитията от Fable II, това в The Journey е половин век след историята на Fable III. Играчите ще влязат в кожата на Гейбриъл – обикновен Dweller, откъснат от своето племе.

Преди време Lionhead разкриха, че архивираните файлове от Fable III ще бъдат "разчитани" от Fable: The Journey, чийто свят ще се конфигурира според тях, но оттогава насам този аспект не е коментиран от студиото, чийто основател – Питър Молиньор, неотдавна се оттегли от поста си. Предстоящата игра ще бъде обвързана директно и с издадената през май т. г. Fable Heroes – играещите XBLA ексклузивния beat 'em up ще качват нива и придобиват допълнителни предмети в The Journey.

За разлика от всички предишни Fable игри, предстоящата се захранва от Unreal Engine 3. Тя получи номинация за Game Critics Awards: Best of E3 2012 в категорията Best Motion Simulation и ще излезе за Xbox 360 + Kinect на 9 октомври.

Сподели.