Dell Venue 8 Pro – първата птичка в една нова Windows 8.1 пролет?

Pinterest LinkedIn +

За пореден път: какъв е основният недостатък на Windows 8 таблетите? Цената, разбира се! Операционната система на Microsoft има някои несъмнени предимства пред конкурентите си, но за съжаление устройствата, работещи с нея, дори по-евтините RT варианти, са толкова по-скъпи от Android алтернативите, че за момента просто нямат шанс.

Точно затова хардуерните партньори на софтуерния гигант от доста време насам търсят активно решение на този проблем и на отминалата неотдавна IFA Dell показаха едно от може би най-интересните.

С Venue 8 Pro компанията не само съживява един позабравен бранд от близкото минало, но и прави опит да предложи едновременно пълноценно Windows 8 преживяване, но на достъпна цена (под магическия праг от 300 долара).

И тъй като, признаваме, това никак не е лесна задача, длъжни сме да простим някои чисто конструкционни недостатъци на Venue 8 Pro. Например преобладаващо пластмасовия корпус и сравнително скромната резолюция на 8-инчовия му дисплей (1280 х 800 пиксела).

За сметка на това таблетът използва Intel Atom платформа от последна генерация (четириядрен Bay Trail процесор) – гаранция едновременно за отлична енергоефективност и в същото време безкомпромисно висока производителност.

Големите плюсове на Venue 8 Pro не свършват с това. Когато се появи на пазара, моделът ще използва не Windows 8, а последната версия на операционната система 8.1, при това в пълноценен формат, т.е. тук не говорим за орязания RT вариант.

Разбира се, освен добри новини има и някои не толкова добри. Засега Dell не са уточнили окончателно спецификациите на Venue 8 Pro – например не е ясно с какво количество вградена памет ще се предлага моделът. За сметка на това със сигурност се знае, че той ще разполага с microSD слот за карти памет, с които да се разширява наличното пространство за съхранение на информация.

Сподели.