Дел Торо с 3D stop-motion хорър версия на Пинокио

Pinterest LinkedIn +

Гийермо дел Торо (Guillermo del Toro) обяви, че е готов да стартира продукцията на 3D stop-motion анимация, базирана на приказката за Пинокио на Карло Колоди и илюстрациите на Грис Гримли (Gris Grimly) към изданието на Пинокио от 2002 г.

Гримли ще влезе в ролята на режисьор на филма, работейки с отличения с награди Annie и Emmy Марк Густафсон (Mark Gustafson: режисьор – аниматор на Fantastic Mr. Fox). Самият Дел Торо е участвал в създаването на сценария, чийто автор е Матю Робинс (Matthew Robbins), с когото мексиканският филммейкър работи по Mimic, Don't Be Afraid of the Dark и предстоящата му съвместна продукция с Джеймс Камерън (James Cameron) - At the Mountains of Madness, базирана на романа на Х. П. Лъвкрафт.

Дел Торо ще продуцира Pinocchio съвместно с компанията на Джим Хенсън (Jim Henson) – покойният създател на мъпетите, а куклите, на които ще бъдат "възложени" ролите в лентата, са произведени от британското студио MacKinnon and Saunders, чиято продукция "оживява" в The Fantastic Mr. Fox, Corpse Bride и Frankenweenie. Филмът ще бъде ориентиран към детската аудитория над 10-годишна възраст, но ще бъде далеч по-мрачен от анимационната трактовка на книгата на Disney от 1940 г.

Австралийският рок музикант и филмов композитор Ник Кейв (Nick Cave) ще партнира на Дел Торо като музикален консултант.

Сподели.