Дейвид Бекъм, Зинадин Зидан и Михаел Шумахер в новите приключения на Астерикс и Обеликс

Pinterest LinkedIn +

На 19 юни 2006 г. ще стартират снимките на поредния филм от сагата за приключенията на комиксовите герои Астерикс и Обеликс. Предвижданията са, че това ще бъде един от най-скъпо струващите проекти в историята на европейската киноиндустрия.

С финасирането на зрелищната лента, бюджетът на която по оценка на експерти възлиза на 78 млн евро (около 93 млн. долара), се заемат в партньорство френски, немски и испански инвеститори.
 
Истински фурор предизвика новината, че с роли в “Астерикс и Обеликс на Олимпийските игри” ще се отличат живи легенди от световния спорт – пилотът на “Ферари” Михаел Шумахер (на снимката), както и звездните футболисти на “Реал Мадрид” Дейвид Бекъм и Зинадин Зидан. Състезателите ще имат малки, но ключови роли в предстоящия филм и интересът към тяхното участие вече е много голям.
 
Бекъм, Зидан и  Шумахер са потвърдили, че договорът между тях и френската филмова компания “Canal +” вече е подписан. Спортните звезди изразиха радостта си, че ще имат възможност да блеснат и на големия екран.
 
Обеликс отново ще се играе от големия френски актьор Жерар Депардио, който обяви официално, че смята да сложи край на филмовата си кариера.
 
Младият актьор Кловис Корниляк ще бъде новият Астерикс, а с роли в продукцията ще се отличат и Клаудия Кардинале, Ален Делон (в ролята на Юлий Цезар) и красивата индийска актриса Аишвария Раи. Култовият екшън герой Жан Клод Ван-Дам пък ще се превъплъти в образа на римския атлет Корнедурус, който се съревновава с Астерикс и Обеликс на Олимпийските игри.
 
Третата част от приключенията на галските герои е съвместна продукция между Франция, Германия и Испания и ще има премиера на големия екран през декември 2007 г. Снимачната площадка на филма ще бъде разположена в Мароко.
 
“Астерикс и Обеликс на Олимпийските игри” ще бъде създаден по световноизвестните комикси на Albert Uderzo и Rene Goscinny. Той отново ще описва приключенията на смелите галски войни, които с хитрост, находчивост и помощта на магическа напитка, даваща им свръхсила, успяват да се противопоставят на римските нашественици.
Сподели.