"Действай": Призивът на новото поколение музиканти

Pinterest LinkedIn +

Интересен експеримент е новото парче на Sugar DJ's и SPIK (Мартин Кушовалиев) "Действие", което продължава една появила се наскоро у нас музикална тенденция на призив за действие и чертае нова линия в популярната ни музика – задълбочени аранжименти, интелигентен хип-хоп речитатив и експерименти с аранжимента.

Основната философия на парчето е, че във виртуалната реалност, в която всеки е статична звезда, малко забравяме за глагола "действай". А всъщност трябва сами да ковем съдбата и успехите си.

Авторът и изпълнител SPIK (Мартин Кушовалиев) написва парчето в много труден период от живота си и именно тези думи го "вдигат" за постигане на нови успехи в живота. Неговите "питанки" и поставени нови цели са част от раздвоението на всеки съвременен млад човек, към който е и посланието на песента.

Във видеото към песента прозира много енергия, за която допринасят освен зареждащите бийтове и изсвирени семпли от Sugar DJ's и експлозивната хореография на младата танцьорка Кристин Петрова.

Музика на "Действай": Антон Христов, Иван Соколов, Мартин Кушовалиев; аранжимент: Антон Христов, Иван Соколов; хореография: Кристин Петрова; текст: Мартин Кушовалиев; режисьор: Боян Карамфилов. Видеото е заснето в зала "В парка".


Сподели.