Дейн Дехаан и Робърт Патинсън с главни роли в биографичен филм за Джеймс Дийн

Pinterest LinkedIn +

Двама от най-популярните млади актьори в Холивуд в момента - Робърт Патинсън (Robert Pattinson) и Дейн Дехаан (Dane DeHaan) - ще участват в нов филм, базиран на живота на кино легендата Джеймс Дийн (James Dean).

В лентата, озаглавена Life (Живот), в образа на филмовата икона ще се превъплъти Дехаан, докато Патинсън ще изиграе ролята на пътуващия с Дийн фотограф Денис Сток (Dennis Stock).

Режисьор на продукцията е Антон Корбейн (Anton Corbijn), който вече е работил с Дейн Дехаан по 3D филма на Metallica - Metallica Through the Never (Металика: През необятното).

Както е практиката с повечето биографични продукции напоследък, Life ще се фокусира не върху целия живот на Джеймс Дийн, а върху даден момент от живота му - срещата му с фотографа Денис Сток и тяхното пътуване от Ню Йорк до Лос Анджелис.

Интересен факт е, че след като изигра ролята на Хари Озбърн, Дейн Дехаан отново ще влезе в образ, интерпретиран първо от неговия колега Джеймс Франко (James Franco). Последният влезе в образа на Джеймс Дийн в телевизионния филм James Dean от 2001 г.

Бюджетът на Life е между 10 и 15 млн. долара. Очаква се снимките да започнат в началото на 2014 г.                                          

Сподели.