Deftones и Duran Duran правят кавъри на John Lennon

Pinterest LinkedIn +

Алтърнатив бандата Deftones e сред изпълнителите, които са влезли в студио, за да запишат кавъри на Джон Ленън (John Lennon) за благотворителната организация Amnesty International.

Записаните песни ще бъдат пуснати за даунлоуд чрез Amnesty.org в края на тази и началото на идната година, става ясно от сайта на организацията. Те ще са част от новата музикална кампания на Amnesty, която е насочена основно към младите хора и цели да привлече вниманието към проблемите, свързани с опазването на човешките права. Кампанията е озаглавена "Make Some Noise" и официално тръгва през януари 2006 г.

Сред другите участници, които ще се включат в записите, са Duran Duran, Аврил Лавин (Avril Lavigne), Black Eyed Peas, Sum 41 и The Cure. Засега не е ясно дали с кавърите ще бъде издаден и албум, който да се разпространява по друг начин, освен онлайн.

Съпругата на Джон Ленън, Йоко Оно (Yoko Ono), дарява правата на соловите парчета на починалия си съпруг на Amnesty International през 2003 г. за кампанията "Imagine". Незабравимият певец беше застрелян от свой почитател преди 25 години - на 8 декември 1980 г.

Сподели.