Deep Purple - Live In Concert 72/73

Pinterest LinkedIn +

“Deep Purple Live In Concert 72/73” е първото DVD на Deep Purple, което получава български лиценз. Събитието се случва в момент, когатo отзвуците от грандиозния концерт на групата в Каварна пред 16-хилядна публика (21 юли 2005 г.) все още не са затихнали.

В далечната 1972 г. Deep Purple достигат върха в своята кариера и се радват на огромния успех на издадените албуми и сингли. В атмосферата на слава и величие, Йън Гилан и компания създават един от най-добрите рок албуми на всички времена – “Machine Head”.

Премиерата на новия албум започва с концерти в Европа, Япония и Америка. Deep Purple не щадят сили и само през 1972 г. осъществяват шест обиколки в различни краища на света. DVD-то включва уникални изпълнения от концерта в Копенхаген, където за първи (и единствен) път е записан на сцена вторият състав на групата.

Филмът от Копенхаген е от 1 март 1972 г. и е заснет от “Денмарк Радио” – датското национално радио и телевизионен канал. Но пълният вариант от черно-белият филм така и не е излъчван на екран и до скоро беше просто част от архивите на компанията.

Турнето на Deep Purple продължава до 1973 г., когато групата се завръща в Америка. Следват рекордни продажби на билети за концерти и албуми. Кадри от шоуто в Ню Йорк през май 1973 г. също са включени в съдържанието на настоящото DVD и излизат за първи път с подобрено качество и цвят, включително единствения запис на хита “Smoke On The Water” в този състав на групата.
“Deep Purple Live In Concert 72/73” представя историята на рок легендите, избрани коментари (на Джон Къркман), възможност за контрол на звука и подробен текст на обложката.

Съдържание:

Копенхаген, март 1972 г. (черно-бял филм)

1. Highway Star 
2. Strange Kind Of Woman
3. Child In Time
4. The Mule
5. Lazy
6. Space Truckin'
7. Fireball
8. Lucille
9. Black Night


Ню Йорк, май 1973 г. (цветен филм)

1. Strange Kind Of Woman
2. Smoke On The Water *
3. Space Truckin'

* това е единствената филмирана версия на “Smoke On The Water”

Връзки
История
Архивна колекция от кадри
Бонус-изпълнение на парчето “Burn” от концерта в Калифорния, 1974 г.

Продължителност: 127 мин.
 
Вносител и разпространител - Анимато Мюзик/ EMI

Сподели.