Дебютното парче на 14-годишната Сузанита с обвинение в плагиатство, свалиха го от YouTube

Pinterest LinkedIn +

Скандалното парче "Луцифер и Буда" на 14-годишната Сузанита, дъщеря на Орхан Мурад, е свалено от мрежата за видео споделяне YouTube заради обвинения в плагиатство.

Това заяви продуцентът Томас Прайс пред българска национална телевизионна медия. Той е категоричен, че в дебютния съвместен проект на Сузанита и Диян Каличин-Каската ясно се чуват мотиви от музикално изпълнение на последователи на бахайската вяра, записано през 1991 година.

"Невероятно е как продуцентите на този клип са смятали, че подобна кражба ще им се размине", казва Прайс, който е продуцент на оригинала, озаглавен Allahumma Ya Subuhun.

Въпреки скандалите, които се заформиха около "Луцифер и Буда", видеото направи фурор в мрежата и беше гледано от милиони. То предизвика множество отрицателни и подигравателни коментари заради предизвикателната визия на непълнолетното момиче, противоречивия текст и горещите танци на Сузи около по-възрастни мъже.

Бащата на Сузи Мурад обаче за пореден път защити детето си. В интервю за bTV той сподели, че според него момичето му не е направило нещо нередно. "Става въпрос за семпълче от два такта, което Сузи и нейните приятелчета са взели и са започнали да импровизират отгоре. Не вярно това, което каза господинът, че тя пее същата мелодия – мелодията е съвършено различна, даже малко фолклорен мотив има".

Орхан Мурад непоколебимо защити дъщеря си и при първия скандал, който избухна с премиерата на въпросния клип. Тогава той обяви, че провокацията е единственият начин някой да пробие в музикалния бизнес днес.

Сподели.