"Dead Can Dance" пристигат в Пловдив догодина

Pinterest LinkedIn +

Представяли ли сте си някога, че ще слушате на живо музиката на "Dead Can Dance", и то под откритото небе?

Дебютният концерт на култовото дуо у нас вече е организиран! Той ще се проведе на 30 юни 2019 г. в Античния театър в Пловдив.

Гъделичкащо сетивата съчетание от класически етно и електронни ритми, зашеметяващ бийт, неподражаем ритъм и разбира се, меките и мелодични вокали на Лиза Джерард и Брендън Пери ще ни покажат как, с привидна лекота и неизмерим талант, се създава магията на музиката.

Концертът е част от световното турне на групата "A Celebration – Life & Works 1980–2019". Междувременно на 2 ноември 2018 г. предстои да излезе най-новият албум на "Dead Can Dance", озаглавен "Dionysus". Историята около създаването му започва с възхищението на Брендън Пери от отдавна установените пролетни и есенни фестивали, свързани с плодородието и с мистични практики в различни точки от Европа, които напомнят за древния култ към бога на виното, театъра, превъплъщенията, екстаза и лудостта – Дионис.

Албумът "Dionysus" представя седем различни аспекта на мита за Дионис, който в основата си е и ключът към разбирането на най-новия опус на "Dead Can Dance" – празник не само на човечеството, но и на работата на човечеството в симбиоза с природата.

Продажбата на билети за концерта в Пловдив вече стартира. Повече информация можете да откриете в официалната страница на групата или на събитието във Фейсбук.
Сподели.