David Lee Roth предрича реюниън на Van Halen

Pinterest LinkedIn +

"Реформата на Van Halen в оригиналния ни състав е само въпрос на време". Това е прогнозата на бившият вокалист на легендарната рок група - Дейвид Лий Рот (David Lee Roth), декларирана в скорошно интервю по повод новата кариера на музиканта като радиоводещ.

"Говорихме за това с Алекс (Alex Van Halen, барабани) преди около седмица" - казва гласовитият рокаджия за Pittsburgh Tribune Review - "и аз считам, че неизбежното ще се случи".
 
"Със сигурност няма да сме рокери с патерици", добавя Рот, целейки, според Reuters, да подчертае, че реюниънът предстои да се случи в близкото, а не в далечното бъдеще. "Да излезем на сцената и да засвирим "Dance the Night Away"? - нека ви кажа колко няма да е трудно това."
 
Заедно с Алекс и Еди Ван Хален (Eddie Van Halen, китара), и Майкъл Антъни (Michael Anthony, бас), Дейвид Лий Рот е един от основателите на Van Halen и член на групата между средата на 70те и 1985 г. След раздялата на последната с дошлия на негово място Сами Хагар (Sammy Hagar) през 1996 г., Рот се завръща за записите на няколко парчета, ознаменуващи най-бляскавите моменти в кариерата на Van Halen, но обтегнатите отношение между него и останалите изключва възможността за оставането му в групата.
 
След рилийза на единствения, при това приет апатично албум на Van Halen с бившия вокалист на Extreme - Гари Чероне (Gary Cherone), Рот, братята Хален и Антъни решават отново да опитат заедно, но поставената на Еди Ван Хален диагноза рак замразява започнатото.
 
През цялото това време след 1985 г. Рот поддържа солова кариера, започнала обещаващо с преработените парчета "Just a Gigolo" и "California Girls", но постепенно затихваща след дните на най-голямата му слава. В по-нови времена той редува изявите в студио с такива на сцена, през 2002 е ко-хедлайнер в лятното турне на Сами Хагар, а след това работи и като квалифициран медицински работник в Ню Йорк. Най-новото му амплоа е на радио водещ на сутрешния блок на наскоро овакантилия мястото Хауърд Стърн (Howard Stern), който се излъчва от половин дузина нюйоркски радиостанции.
Сподели.