Das EFX идват в България

Pinterest LinkedIn +

Знаменитото американско хип-хоп дуо Das EFX ще изнесе концерт в България на 5 ноември. Събитието, част от европейското турне на проекта, ще се състои в столичната зала "Христо Ботев".

Организатори на концерта са Vibe Agency, а билети ще бъдат пуснати в предварителна продажба ексклузивно в мрежата на Ticketstream Bulgariа от утре, 18 октомври (виж списък и адреси на места за продажба тук).

***

Das EFX са MC-тата Skoob (известен още като Books, роден преди 35 години с името Willie Hines) и Dre (известен също като Krazy Drayz, роден с името Andre Weston през 1972 г.). Родом и двамата са от Бруклин, но пътищата им се пресичат години по-късно в университета във Вирджиния.

Започват да творят заедно, наричайки се Das - от "Drayz and Skoob" - и скоро фокусират вниманието върху себе си чрез участие в местно шоу за таланти, организирано от лейбъла EPMD. Въпреки че не спечелват конкурса, онова, което демонстрират на сцената, е достатъчно, за да получат предложение за договор.

Голямото признание за дуото идва с издаването на дебютния им албум "Dead Serious", който разкрива уникалния им стил на рапиране, съчетан с интересно звучащи безсмислици (като например маниера да завършват думите с "iggity") и рага елементи. "Dead Serious" разбива класациите на Billboard и постига платинен статус. Като сингли от него излизат "They Want EFX", "Mic Checka" и "Straight Out the Sewer"

Въпреки че постигат далеч по-слаб успех със следващите си издания - още четири дългосвирещи проекта към днешна дата (последният от които "How We Do" от 2003 г.), Das EFX си остават име в съвременната хип-хоп култура. С неподражаемия им стил на рапиране и невероятни текстове често се заиграва комедиантът Dave Chappelle в популярното си Chappelle's Show. Пример за това е негов скеч, в който играе ролята на влюбен тийнейджър, ухажващ момиче с думите "I liggity-love you".

Сподели.