Даниъл Дей-Луис проговори за края на кариерата си и за депресията

Pinterest LinkedIn +

Даниъл Дей-Луис коментира за първи път решението си да напусне актьорската професия, пояснявайки, че последният му филм "Phantom Thread" го е докарал до депресия.

През юни 2017 г. британският актьор, пазещ в огромната си колекция от награди и един "Оскар", обяви, че лентата на Пол Томас Андерсън е последната в кариерата му.

"Преди да започнат снимките, не предполагах, че ще спра да играя. Знам, че с Пол се забавлявахме много, преди да започнем работа. А по-късно спряхме, защото и двамата бяхме обзети от тъга. Тя ни изненада. Не я очаквахме. Трудно е да се живее с нея и все още я има", казва Дей-Луис в интервю за списание "W".

60-годишният актьор споделя, че е обмислял да се раздели с ролите и по-рано през годините, но текущото му решение засега е окончателно.

"Дали се чувствам добре днес? Все още не. Имам огромна тъга в себе си. И това е точният начин, по който трябва да се чувствам. Колко странно щеше да бъде това да е радостна стъпка към един нов живот. Интересувам се от актьорство от 12-годишен и всичко друго винаги е оставало встрани. Сега искам да опозная света по друг начин".

Сподели.