Дан Браун издава нов роман напролет

Pinterest LinkedIn +

Авторът на едни от най-продаваните романи в света от началото на XXI в. – Дан Браун – ще издаде следващата си книга в средата на месец май. Тя е озаглавена Inferno и отново има за главен герой професора от Харвард Робърт Лангдън, който е в центъра на действието в "Шестото клеймо", "Шифърът на Леонардо" и "Ключът на Соломон", първите две от които са екранизирани с Том Ханкс в неговия образ.

"Ад" ще отведе читателите в Италия, в дълбините на мистериозната действителност, описана в едноименното произведение от Данте, което Браун е изучавал като студент и което продължава да го вълнува.

"Макар да бях изучавал "Ад" на Данте, едва наскоро си дадох сметка за неподатливото на времето въздействие на творбата му върху модерния свят", коментира 48-годишният писател, чиито книги са преведени на 51 езика по целия свят.

Заедно с Columbia Pictures, Imagine Entertainment и режисьора Марк Романек той разработва кино адаптация по "Изгубеният символ", в която отново ще участва Том Ханкс. Това ще бъде първата адаптация по роман на Браун, която няма да бъде режисирана от Рон Хауърд. Този път режисьорът ще влезе в ролята на продуцент, докато самият Браун си партнира с Дани Стронг (Buffy the Vampire Slayer) за адаптирането на сценария.

Сподели.