Да избягаш от "Алкатрас"? – мисията е възможна… в София

Pinterest LinkedIn +

Не, няма грешка в заглавието. Точно така. Мисията е възможна, и то в София!

Бягство от "Алкатрас" − един от най-труднодостъпните и охраняеми затвори в света − е възможно... само че виртуално. Един от VR escape сценариите "Да избягаш от Алкатрас" на TeamPlay.Zone дава възможност точно за 60 минути да успеете да пресъздадете стъпка по стъпка успешните ходове на една от последните групи затворници, които са опитали да избягат от най-труднодостъпния и естествено защитен калифорнийски затвор, намиращ се на едноименния остров Алкатрас, заобиколен от силни и непредвидими подводни течения. Успехът на вашата мисия зависи само от концентрацията на екипа ви, доброто логическо мислене, бързина, наблюдателност и умения да разчетете правилно морзовият код, като финална стъпка към свободата и изход от виртуалната escape стая.

Преплитането на мистика и реалност продължава да поддържа интереса към най-известния затвор-остров в света. Неслучайно той е част от сюжета на много филмови продукции, а вече и на най-новата технология за виртуална реалност.

"Алкатрас" се намира на миля от бреговете на Сан Франциско. Строен като военна крепост и фар, по-късно превърнат във федерален затвор за едни от най-опасните престъпници в САЩ. Неслучайно Ал Капоне прекарва тук 4 години от престоя си в затвора. Днес островът е един от най-посещаваните музеи в света. Има няколко опита за бягство, но няма официално потвърдено успешно.

VR escape стая "Да избягаш от Алкатрас" се появява точно сега, когато преди 10 дни водещи американски медии съобщиха, че калифорнийската полиция възобновява полицейското разследване на едно от най-мистериозните последни бягства от затвора, извършено преди 55 години. Мотивите за това са в получено писмо от един от тримата затворници, успели да избягат от непробиваемия калифорнийски затвор.

А дали мисията е възможна, остава да се убедите сами.

Сподели.