Да хакнеш Лос Анджелис, или как Watch Dogs стана viral в YouTube с уникална скрита камера (Видео)

Pinterest LinkedIn +

След излизането на Watch Dogs на 27 май 2014 година всеки, който инсталира играта на своята геймърска платформа (Xbox 360, Xbox One, PC, PS3, PS4), ще може да се превъплъти в хакер, способен да контролира всяко устройство и всяка градска електронна система, които пожелае. Как бихте реагирали, ако ненадейно се сдобиете с подобна власт, съсредоточена в елементарно приложение за мобилното ви устройство?

Най-новото рекламно видео на Watch Dogs, разпространено десет дни преди появата на играта, е вдъхновено именно от тази идея и реализирано чрез скрита камера. Само за 24 часа то генерира повече от 2 000 000 импресии в YouTube, превръщайки се в един от най-виралните клипове за съответния период.

Действието във видеото се развива в Лос Анджелис, а участниците в него са случайни минувачи, които влизат в малък сервиз за ремонт на мобилни устройства, привлечени от атрактивната оферта повредата на телефона им да бъде отстранена само за 15 минути.

Връщайки "поправения" телефон на нищо неподозиращия собственик, служителят го сюрпризира със "специален подарък" – напълно безплатно мобилно приложение, чрез което само с едно докосване може да спира и включва осветлението, да отключва паркиралите наблизо коли и дори да смени червената светлина на светофара със зелена. Той демонстрира невероятните възможности на приложението на няколко клиенти, чиито реакции биват заснети със скрити камери.

Сюблимният момент в рекламата настъпва, когато смяната на светофара предизвиква абсолютно реална катастрофа и при незабавното идване на полиция на мястото на инцидента "служителят в сервиза" хвърля цялата вина върху собственика на съответния смартфон, твърдейки, че той или тя е хакер.


Сподели.