“Да бъдеш Джулия” по българските екрани от 12 май

Pinterest LinkedIn +

Анет Бенинг (Annette Bening) прави възхитително превъплъщение в актрисата от тридесетте Джулия Ламбърт, в “Да бъдеш Джулия” (Being Julia).

Последната лента на Ищван Сабо (Istvan Szabo) - завладяваща комбинация от остроумна комедия и невероятни актьорски изпълнения, е направена по разказа “Театър” на Съмърсет Моъм.

В Лондон, през 1938 година, красивата и омагьосваща Джулия Ламбърт е на върха във всяко едно отношение. Но успешната й кариера и бракът й с красивия и боготворящ я импресарио Майкъл Гослин (Джеръми Айрънс, Jeremy Irons) вече й се струват банални и не я задоволяват. Джулия мечтае за нещо ново, различно и драматично, което да я разтърси до основи...

Шон Еванс (Shaun Evans) е в ролята на Том Фенъл - млад и очарователен мъж, който се появява на сцената и твърди, че е най-големия почитател на Джулия. Неговият младежки плам е твърде силен, за да му се устои и Джулия решава, че една любовна афера е идеалното противодействие срещу кризата на средната възраст и скуката в нейния живот.

Изведнъж животът става интригуващ и предизвикателен, до момента, в който Джулия установява, че младият й любовник всъщност й е отредил второстепенна роля...

За ролята си в “Да Бъдеш Джулия” Анет Бенинг получава наградата “Златен глобус” за главна женска роля, наградата на Националния Борд на Критиците за най-добра актриса и номинация за “Оскар” за главна женска роля. Филмът, завършен през 2004 г. е събрал до момента 6 награди и 13 номинации от световни фестивали и асоциации на критиците.

Разпространител за България e Ню Филмс.
Сподели.