D2 спечелиха конкурса на БНР за нова поп и рок музика "Златна пролет" 2009

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от D2 спечелиха 40-тия юбилеен конкурс на Българското национално радио за нова поп и рок музика - Златна пролет" 2009. Групата бе отличена за песента си "Fake it".

Парчето е по музика на Деян Каменов и Димитър Кърнев, а аранжиментът е дело на Димитър Кърнев. Автор на текста е
Деян Каменов.

Наградата от 40-тия юбилеен конкурс на БНР е втора за групата, която дебютира в конкурса през 2006 г. с песента "И пак вали". Тогава D2 спечелиха както първо място, така и Специалната награда на БНР, благодарение на която музикантите представиха България на фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Холандия през януари 2007 г.

Гала вечерта на 40-тото юбилейно издание на "Златна пролет" 2009 се проведе в залата на Софийската опера под надслов "Рок в операта".

Както е известно, музикантите от D2 ще свирят на основната сцена на един от интересните музикални фестивали, а именно Rock'N Coke 2009. Събитието ще се проведе в Истанбул на 18 и 19 юли.

D2 ще открият основната сцена на втория ден от фестивала, като сетът им ще продължи около час. Групата ще свири между 14.00 – 14.50 часа на 19 юлии изпълнят парчета като "Breakdown" от филма с Dolph Lundgren, "Deadman", "Primal", "Stars from Oblivion", "Fire in the Hole", "Fake It" и др.

След D2 на същата сцена ще се качат световни звезди като Cold War Kids, Razorlight, Kaiser Chiefs и Linkin Park. На 18 юли концерти ще изнесат Jane’s Addiction, Nine Inch Nails и Prodigy.

Дни преди Rock' N Coke, D2 ще вземат участие в шоуто на легендите Foreigner, което ще се състои на 12 юли 2009 г. на столичния стадион "Академик".

Сподели.