D_2 представят България на престижен европейски фестивал. Гласувай за българите тук!

Pinterest LinkedIn +

Популярната българска група D_2 ще представи България на престижния фестивал "Евросоник", който ще се проведе в Грьонинген, Холандия на 11, 12 и 13 януари 2007 г. Участието на групата във фестивала стана възможно, след като миналата година парчето им "И пак вали" спечели конкурса на БНР "Пролет 2006" за нови български поп и рок-песни.

Специалната награда на БНР даде право на групата да изпрати своя песен до организаторите на фестивала "Евросоник". D_2 избраха парчето "In The Beginning", което след международен кастинг беше одобрено от холандските организатори. "Ние не сме първата българска група, участвала в "Евросоник". Досега на фестивала са се представяли БТР и Уикеда, но за пръв път тази година участниците се селектират допълнително, тоест не всички, които са подали заявка за участие, ще бъдат допуснати", каза специално за Avtora.com китариста на групата Димитър Кърнев. "Надявам се този фестивал да бъде за нас отправна точка към големите летни фестивали", добави той и уточни, че участието на групата във фестивала ще бъде филмирано.

D_2 ще се представят на 11 януари едночасово шоу, по време на което ще изпълнят всички песни от новия им албум "6". Феновете имат възможност да подкрепят любимата си група с гласуване в официалния уеб-сайт на фестивала.

Пътуването в Европа момчетата ще съчетаят и с участие в програмата на Международното туристическо изложение CMT Щутгарт - най-значимото европейско изложение за туризъм. Тази година водещото послание на изложенето е "България – новата страна-членка на Европейския съюз" и в културното представяне на стнаната освен D_2 ще участват още хор "Мистерията на българските гласове", трупата на Нешка Робева със спектакъла "Орисия" и Варненският държавен куклен театър.

Европейската обиколка на D_2 минава и през немския град Бохум, където на 13 януари по покана на Българската организация в Рурската област (БОР) групата ще бъде специален гост на ежегодния студентски фестивал с впечатляващото наименование "Лудница".

Сподели.