Цветни пролетни сандвичи

Pinterest LinkedIn +

Тези цветни пролетни сандвичи са изкушение, на което трудно можем да устоим. Те са свежи, пъстри и носят много радост на масата. Вижте рецептата за тях и зарадвайте приятелите си с глътка свежест.

За продуктите: 

Тези сандвичи можете да създадете с всичко, което намерите в хладилника си (поне ние направихме така). Използвахме малко авокадо, няколко чери домата, както и мортадела, която можете да замените с всякакъв друг колбас. Общо взето правим тези вкусни сандвичи с от всичко по малко! 

Продукти: 

- малко мортадела

- малко авокадо

- малко чери домати (по желание цветни)

- рукола 

- няколко листенца бейби спанак 

- малко синьо сирене

- малко сирене рикота за намазване 

- сол на вкус 

- лентичка бекон 

- 2 сушени домата

- малко червен лук 

- половин франзела

 

Начин на приготвяне: 

Разрежете франзелата на тънки филийки и намажете със сиренето рикота. Декорирайте, както намерите за добре и ви харесва най-много. Ние режем авокадото на много тънко и го подреждаме, гарнирано с малко червен лук. Мортаделата и бекона нарязваме на лентички и съвсем небрежно оставяме върху филийките. Развихрете се и създайте нещо красиво и съвсем по ваш вкус! 

 

Знаете ли, че: 

Сандвичът е много стара храна, чиято история датира още от I век преди Христа. Разновидностите му са много, а един от най-любимите на всички сандвичи е хамбургерът. Тези симпатични хапки могат да бъдат и много полезни и засищащи, особено ако са сътворени с пълнозърнеста багета. Можете да си приготвите и сами хляба за вашите сандвичи, а съвсем скоро ние ще ви покажем как. 

Сподели.