Crysis 2 отстреля Dead Space 2, Bulletstorm с рекорден дебют на Острова за 2011

Pinterest LinkedIn +

Crysis 2 – продължението на хитовия sci-fi PC FPS на немско-турското студио Crytek от 2007 г. и самостоятелния му експанжън Crysis Warhead, дебютира под No.1 в официалната класация на GFK Chart-Track на най-продаваните видео игри на Острова, в която фигурират заглавия, издадени за всички платформи, но единствено на физически носител.

Това означава, че продажбите на Crysis 2 и на всички останали игри от UK VGC в дигитален формат остават извън сметките, противно огромния дял в приходите им за техните издатели. И въпреки това Crysis 2 оглавява класацията на GFK с рекордни цифри за заглавие, издадено през 2011 г., изпреварвайки хитовите Dragon Age II, Dead Space 2, Bulletstorm и Fight Night Champion. Заслуга за това имат най-вече Xbox 360 потребителите, тъй като 57% от продадените копия от играта на Crytek са именно от версията й за конзолата на Microsoft.

Шутър от първо лице, и по-конкретно DLC към вече издаден такъв, оглавява и тазседмичната класация на Steam, която от своя страна включва единствено дигитални рилийзи за PC и Mac. Това е първият Map Pack за най-успешния FPS в историята, Call of Duty: Black Ops - First Strike, който излезе за Xbox 360 и PS3 по-рано тази година.

Сподели.