Coldplay с шоу на Параолимпийските игри Лондон 2012

Pinterest LinkedIn +

Coldplay се присъединиха към стотиците артисти, които ще вземат участие в церемонията по закриването на Параолимпийските игри Лондон 2012, която е наречена Festival of Flame и ще се състои на 9 септември на Olympic Stadium в английската столица.

Сетът на Крис Мартин и компания ще играе централна роля в събитието, зад чиято концепция стои художественият директор Ким Гавин, работил с Take That по турнетата Circus и Progress и по сценографията на Concert For Diana от 2007 година.

Гавин е натоварен със същата задача и за тазгодишните Летни олимпийски игри, които ще се проведат в Лондон между 27 юли и 12 август.

Още след като бе избран за този пост, Ким Гавин заяви, че не е бил достатъчно впечатлен от церемониите в Гърция и Австралия, както и че смята да заложи на "типична британска церемония, с която да честваме културата на Великобритания", без да изключва възможността да потърси таланти и с друга националност.

Заедно с Ким Гавин, организаторите на двете церемонии привлякоха и дизайнерката на костюми Ес Девлин, работила с Lady Gaga по нейното Monsters Ball Tour, Muse, Kanye West, Mika и Pet Shop Boys.

Дейвид Арнолд – композитор на музиката към пет от филмите за Джеймс Бонд, Independence Day, Stargate, Chronicles of Narnia и мн. други, е музикален директор на церемониите.

"Концертът ни на 9 септември ще бъде една от най-великите нощи в живота ни и сме изключително развълнувани от възможността да се опитаме да създадем представление, с което да отбележим подобаващо края на Лондон 2012".

Параолимпийските игри ще се проведат между 29 август и 9 септември. Около 4 200 атлети с различна степен на инвалидизация от 160 страни и региони ще се състезават в 20 спорта за 471 медала.

Сподели.