Clash of the Titans 3 е обречен на провал поради липса на свежи идеи

Pinterest LinkedIn +

Холивуд отправи сериозен поглед към древните митологии през последните години, като една от поредиците с най-големи приходи в боксофиса е Clash of the Titans (Сблъсъкът на титаните).

Първата част беше приета сравнително хладно от публиката и критиците, но събра над $400 млн. в световния боксофис. Продължението му Wrath of the Titans (Гневът на титаните), което беше малко по-добро що се отнася до качество, събра едва $300 млн.

Това постави под въпрос разработването на трета част от историята за Персей, в чиято роля се превъплъти актьорът от Avatar (Аватар) - Сам Уортингтън (Sam Worthington).

Според продуцентите на поредицата няма смисъл да се продължава напред, ако няма свежи идеи накъде да се насочи сюжетът, тъй като в момента жанрът започва да се пренасища.

През 2014 г. ще излязат цели два филма за Херкулес. Единият, The Legend of Hercules, е с участието на Келън Лъц (Kellan Lutz) и е заснет в България.

Вторият и по-обещаващ от двата е Hercules на режисьора Брет Ратнър (Brett Ratner), в който главната роля е поверена на Дуейн Джонсън (Dwayne Johnson). 

През предстоящата година ще дебютират също 300: Rise of an Empire, както и библейската епика на Дарън Аронофски (Darren Aronofsky) - Noah (Ной) - с Ръсел Кроу (Russell Crowe), Ема Уотсън (Emma Watson), Антъни Хопкинс (Anthony Hopkins) и др.

Сподели.