Чуйте дебюта на новата българска група "hug or handshake" – "Molten Dreams"

Pinterest LinkedIn +

"Hug or handshake" е най-новият проект, който днес изгрява на българската музикална сцена с дебютния си сингъл "Molten Dreams". Антон Георгиев и Петър Трифонов създават музиката заедно, след което Антон пише текста към песента. По аранжимента, записа и смесването двамата работят с музикалния продуцент Симеон Лозанов-Monyx.

Замечтан инди поп се преплита с модерна визия във видеото, което е дело на талантливия Никола Атанасов, с подкрепата на Влади Герасимов и Ангел Иванов от "handplayed productions".

Любовта към музиката, модерния звук и случайна среща събира Петър и Антон в новия авторски проект, който решават да нарекат "hug or handshake". Освен буквалния превод ("прегръдка или ръкостискане"), момчетата намират в името и символика, илюстрираща изначалната дихотомия в света и общуването между хората.

"В живота много често се налага да вземеш едно от две възможни решения и това потенциално променя целия ти път нататък" – споделя Антон. "
След като се запознахме с Тони, разбрахме, че освен много сходния музикален вкус, това, което ни сближава, е и начинът, по който искаме да го изразим като настроение, стил и усещане. В резултат на това ни се прииска да направим банда, която да изразява нашия вкус по начин, който да въздейства емоционално на хората" – споделя Петър.

И двамата се занимават с музика от деца. През годините Петър свири с групите "Bears and hunters", "Dead man‘s hat" и "Homeovox" – соловия проект на Жоро от "Остава". За Антон обаче "hug or handshake" е първото музикално предизвикателство, в което се впуска с пълна сила.

Още с дебютния си сингъл младата банда дава сериозна заявка да се утвърди не само на българската музикална сцена, но и на тази извън родните граници. Приятели и колеги на музикантите го определят като смел, изключително професионален и модерен проект, създаден на високо ниво и с много вкус. Момчетата продължават да работят усилено върху дебютния си албум, който ще се появи на бял свят тази есен. Той ще бъде подкрепен от интерактивен аудио-визуален проект с помощта на "handplayed productions" и Националния фонд "Култура".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.