Чуй Princess of China на Coldplay и Риана, гледай клипа към Paradise (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Първата колаборация между британската алтърнатив група Coldplay и американската поп звезда Риана (Rihanna) - Princess of China, включена в предстоящия пети студиен албум на Крис Мартин и компания – Mylo Xyloto, изтече в интернет, след като бе пусната за безплатно прослушване в iTunes Store.

Участието на третата най-популярна личност във Facebook към момента (след Eminem и Lady Gaga) в песен от Mylo Xyloto, чиято премиера ще се състои на 25 октомври, бе разкрито от британските музиканти през септември, едновременно с рилийза на втория официален сингъл от албума – Paradise, а дебютното й представяне на живо се състоя на 6 юни 2011 г. по време на шоуто на Coldplay на Rock am Ring.

Princess of China е едва втората песен – колаборация с поп изпълнителка, записана от Coldplay за техен албум, след Lhuna с Кайли Миноуг, която обаче остана извън финалния траклист на Viva la Vida or Death and All His Friends. Въпреки плановете в тази връзка, песента с австралийската звезда не намери място и в EP проекта Prospekt's March, издаден през ноември 2008 г. и вместо това бе издадена като благотворителен сингъл на 1 декември по повод световния ден за борба с болестта на СПИН.

Запитан защо Lhuna не е била включена в четвъртия студиен албум на Coldplay, Крис Мартин отговори, че песента звучи "твърде секси".

Подобно на Viva La Vida, Mylo Xyloto е концептуален албум, чиято основна тема е "любовта с щастлив край". Пилотният сингъл от записа, Every Teardrop Is a Waterfall, се появи на 3 юни 2011 г., а дали Princess of China ще влезе в ролята на трети сингъл от него предстои да стане ясно.

Междувременно, своята световна премиера в мрежата направи видеоклипът към втория официален сингъл от Mylo Xyloto - Paradise.
Сподели.