Чино Морено от Deftones стартира страничен проект

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на Deftones - Чино Морено (Chino Moreno), разкри първите детайли във връзка със своя нов музикален проект, наречен Crosses, в който си партнира с китариста на Far - Шон Лопес (Shaun Lopez).

По думите на 37-годишния музикант, в чиито вени тече мексиканска, испанска и китайска кръв, звученето на Crosses е минималистично и успокояващо, а в различен етап на завършеност са 16 парчета на проекта, които е малко вероятно да бъдат представени на живо. Вместо това, двамата с Лопес възнамеряват да издадат част от тях в дигитален формат без посредничеството на звукозаписен лейбъл и без да се ангажират със срокове.

Също толкова неясно е кога ще се появи седмият студиен албум на Deftones, носещ работното заглавие Eros, чиято реализация бе замразена при произшествието с басиста на групата – Чи Ченг, в края на 2008 година. С гиг на големия калифорнийски фестивал Lollapalooza на 2 април стартира интензивното северноамериканско турне на Deftones, което ще продължи над два месеца до средата на юни.

На 13 август Чино Морено и компания ще пристигнат на Балканите за два последователни гига в Румъния и България, където публиката на фестивала Spirit of Burgas 2011 ще ги посрещне в последната, трета вечер на събитието – 14 август.

Сподели.