Chimaira издават първото си DVD

Pinterest LinkedIn +

Първото DVD на популярата напоследък американска метъл-група Chimaira, "The Dehumanizing Process" ще излезе на 26 октомври, от Roadrunner Records, съобщава сайтът www.blabbermouth.net.


90-минутният документален филм проследява създаването и записите на техния последен албум, "The Impossibility of Reason", през 2003 и кадри от RoadRage-турнето с Machine Head и Trivium през август, 2004. DVD-то включва почти час откъси от концерти от всякави сцени по света. Като бонус към него е включено самофинансираното от групата EP "This Presents Darkness", с което Chimaira привличат вниманието на Roadrunner Records.

Когато Chimaira издават вторият си диск за Roadrunner Records, "The Impossibility of Reason", през май 2003, те слагат край на едно турне, за да започнат друго. През последната година и половина те са обикаляли по турнета с едни от най-големите имена в кросовъра и метъла (Slipknot, Slayer, Killswitch Engage, In Flames, Fear Factory), свирили са на Ozzfest, записали са три клипа, сменили са трима барабанисти и т.н., все неща отразени в DVD-то "The Dehumanizing Process" (режисьор е Todd Bell).

В момента Chimaira са на турне с In Flames в Австралия.

Официален сайт на Chimaira: www.chimaira.com
Сподели.