Четвъртият албум на Fatboy Slim с българска премиера

Pinterest LinkedIn +

“Palookaville” е заглавието на четвъртия студиен албум на забележителния диджей и продуцент от британската клубна сцена, Fatboy Slim.

В този си  проект, музикантът разчита до голяма степен на живи инструменти, наред с използваните от него до момента електронни пособия за синтетични звуци и семпли.

Цялостното звучене на 12-те парчета би изненадало запознатите с микса от бигбийт, хаус, електро, хип хоп, асид хаус, характерен за предишните работи на Фетбой слим.

'Хитове за плажа' - запазената марка на Norman Cook, както е истиското му име - са на лице в “Palookavillе”. Латино ритъма на "Wonderful Night", "El Bebe Masoquista" с електро-фънк присъствие, и китарното сърфиране в сингъла "Slash Dot Dash", показват на публиката, че все още има живот в бигбийта.

Новото е баладичността в "North West Three" - посветено на съпругата му Zoe Ball - и романтиката в "Put It Back Together", правена съвместно с Damon Albarn (Blur). Кавър на "The Joker" от Steve Miller Band, с вокалите на Bootsy Collins, е следващото доказателство за разнообразието на албума и идва да демонстрира винаги живото въображение на Cook.

“Palookaville” излезе от Astralwerks през октомври, 2004, и бе издаден в България от Vitoshа Entertainment.

Инфо:
Sony Music/Vitosha Ent
Сподели.