Четири години след смъртта на Майкъл Джексън духът му призна: Доктор Мъри е невинен!

Pinterest LinkedIn +

Точно преди 4 години (25 юни 2009 г.) на 50-годишна възраст почина Майкъл Джексън. За смъртта му, настъпила дни преди Кралят на попа да стартира турнето си This Is It, е обвинен личният му лекар Конрад Мъри, който му е дал свръхдоза обезболяващи медикаменти.

В хода на делото, което семейството на Джексън води в момента обаче, се прокраднаха съмнения, че лекарят може и да е невинен.

Близките на певеца съдят компанията AEG Live която беше организатор на турнето, обвинявайки я, че е притискала Майкъл Джексън със срокове и непосилни изисквания, довели до фаталния му край.

В делото за милиарди долари явно всички средства са позволени - ответникът предложи оневиняващи го показания, дадени от духа на самия Майкъл Джексън чрез бившата съпруга на Лайнъл Ричи - Бренда.

По-любопитното е обаче, че съдебният състав прие да изслуша показанията на духа, препредадени чрез шефа на AEG Live Ранди Филипс, въпреки че комичната ситуация предизвикала бурен смях сред присъстващите в съдебната зала.

"Бренда ми се обади и ми каза, че се е свързвала с духа на Майкъл - и чрез медиум, и директно. Тя ми каза, че Майкъл й е казал, че смъртта му не е резултат от грешка на д-р Мъри, а че той сам се е убил по невнимание.", заяви Филипс, цитиран от NME.

Наскоро стана ясно, че наред с многото си музикални рекорди, които поставя приживе, Майкъл Джексън вероятно е ненадминат в още едно отношение. Според специалисти, разследващи причините за смъртта му, по всяка вероятност тя е причинена от продължително безсъние.

Пълното лишаване от сън в продължение на цели два месеца не е било доброволно, а резултат от предозиране с анестетик, довело до състояние, подобно на медикаментозна кома, обяви д-р Чарлз Чейслър от Харвардския университет.

Най-големите хитове на Майкъл Джексън като Beat It, Billie Jean, Thriller, Black or White, Scream, както и революционните за времето си клипове към някои от тях, все още са вдъхновение и школа за много съвременни поп, рок, хип-хоп и R&B изпълнители.

Кралят на попа ще остане в историята и с оригиналните си танцови стъпки и техники като прочутата Лунна походка и Наклонът (The Lean), показани във филма "Трилър".

Сподели.