Честит Хелоуин от Google!

Pinterest LinkedIn +

Днес е Хелоуин и ако случайно сте пропуснали този факт, подавайки си носа от вкъщи, което е твърде малко вероятно, предвид популярността, която този празник придоби и у нас, то първото ви влизане в Google за 31 октомври 2012 г. ще ви го припомни. Както обикновено - по изключително забавен и въздействащ на въображението начин.

31 октомври е датата, на която жителите на Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ отбелязват с ритуали деня, в който според древните келти, които чествали празника като последния ден от годината (Samhain), се отваря границата между мъртвите и живите, като сенките на починалите през изминалата година навестяват земята в търсене на живи тела, в които да се вселят.

В средновековния английски език наричали празника All Hallows' Eve, или съкратено Halloween (Хелоуин), както се нарича в САЩ и до днес. Там на 31 октомври децата се обличат в страховити костюми и ходят от врата на врата, искайки лакомства. Ако обезпокоеният от неканената им поява съсед откаже, трябва да му бъде спретнат номер за наказание.

През 2011 г. Google отбеляза Хелоуин с изумителен тиквен видео Doodle, илюстриращ как служители на компанията превръщат шест гигантски тикви с общо тегло от над 370 кг в огромни фенери.

През 2012 г. Halloween Doodle е доста по-скромен откъм мащаби и изпълнение, но също толкова симпатичен. И този път, освен да гледате, ще трябва и да впрегнете мозъка си, ако искате да ползвате търсачката по предназначението й (което и без друго е препоръчително).

Сподели.