Чернобилски дневници (Chernobyl Diaries)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 90 мин. Режисьор: Брадли Паркър. Сценаристи: Орен Пели, Кари Ван Дайк, Шейн Ван Дайк. С участието на: Нейтън Филипс, Джеси Маккартни, Джонатан Садовски, Ингрид Болсо Бердал, Оливия Дъдли, Девин Кели, Паша Г. Лучников, Дмитрий Дяченко и др. Ужаси.

За филма:

"Чернобилски дневници" е режисьорски дебют на Брадли Паркър. Преди да се заеме с режисура, Паркър работи над визуалните на ефекти на филми като "Боен клуб", "Питър Пан" на П. Дж. Хоган, "Господари на нощта" и хоръра Let Me In.

Сценарият на лентата е дело на Орен Пели, познат на феновете на жанра като сценарист и режисьор на mockumentary хоръра "Паранормална активност". Пели е и продуцент на филма.

Една от водещите роли е поверена на по-известния с музикалната си кариера Джеси Маккартни, когото досега сме виждали в епизоди от сериали като "От местопрестъплението: Лас Вегас" и чийто глас доста често се чува в различни анимационни филми, сред които са "Хортън" и "Камбанка и спасяването на феите"

Партнират му Оливия Дъдли ("Диктаторът"), Девин Кели (The Chicago Code), Нейтън Филипс ("Изчезващ вид", Summer Coda) и Джонатан Садовски ("Умирай трудно 4","Ваканционни изцепки").

Историята:

Историята проследява шестима туристи, които в желанието си да излязат извън утъпканите и познати на всички маршрути, наемат "екстремен" гид. Той пренебрегва предупрежденията и ги отвежда в град Припят, някогашен дом на работниците от чернобилската атомна електроцентрала. Повече от двадесет и пет години след трагедията, градът все още е пуст. Или поне така изглежда на пръв поглед. Съвсем скоро туристите откриват, че всъщност не са сами.

 

Сподели.