Ченгетата под прикритие от 21 Jump Street проникнаха в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Пълнометражният римейк на хитовото ТВ шоу от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век, 21 Jump Street, с участието на номинирания за Оскар 2012 Джона Хил и Чанинг Тейтъм оглави актуалната боксофис класация, непосредствено след премиерата му по големите екрани в Северна Америка, сваляйки от върха лидера от предходните две издания The Lorax.

Продуцирана от Columbia Pictures и MGM с бюджет от $42 млн., комедията за две млади и не особено опитни ченгета под прикритие, които се "връщат" в гимназията, за да разследват организираната наркопрестъпност сред учащите в нея, инкасира $35 млн. в периода 16-18 март, надминавайки очакванията (за приходи от около $25 млн.) на Sony, които побързаха да дадат зелена светлина за осъществяването на продължение.

Номинираният за три награди Оскар Джони Деп - изпълнител на една от главните роли в оригиналния сериен филм, има епизодична поява и в неговия римейк, режисиран от Фил Лорд и Крис Милър. Лентата има много висок критически рейтинг – 87/100 според Rotten Tomatoes, а средната оценка на публиката на премиерните прожекции в САЩ, половината от която е била на възраст под 25 години, е "B" (Мн. добър - 5) според екзитопола на CinemaScore.

За Тейтъм това е втори запис на върха на северноамериканската боксофис класация в рамките на един месец, след като навръх Св. Валентин от същата позиция потегли и романтичната драма The Vow, в която си партнира с Рейчъл Макадамс. Приходите на 21 Jump Street са малко по-малки от тези на The Vow и като цяло изминалият уикенд се оказа по-малко доходоносен за американската кино индустрия от предходните.

За първи път от началото на годината приходите на десетте най-гледани продукции са по-ниски от миналогодишния боксофис от същия период на годината (–6%). До момента на касите на кино театрите в САЩ и Канада са похарчени близо 16% повече за билети за кино прожекции спрямо първите месеци на 2011 г.

Сред останалите кино продукции с най-голяма заслуга за приходите в северноамериканския боксофис през изминалия уикенд са The Lorax (+$22.8 млн.), чийто глобален боксофис вече възлиза на $172.5 млн., John Carter на Disney, чието представяне продължава да разочарова  (+$13.5 млн.), тъй като глобалният боксофис на мега продукцията за битката на капитан Картър на Марс, заснета с бюджет от $250 млн. (+$100 за маркетинг), е едва $180 млн., комедиите  Project X и A Thousand Words.

Първата от двете, разказваща историята на епично колежанско парти с тежки последствия, постигна значителен комерсиален успех – при бюджет от $12 млн., продукцията на Тод Филипс (Hangover) вече генерира $55.4 млн. приходи от кино прожекции.

Втората влезе в историята с антирекорд, имайки нулев критически рейтинг от Rotten Tomatoes, a приходите й две седмици след премиерата й в Северна Америка са също толкова незадоволителни - $12 млн. при бюджет от $40 млн., в това число хонорара на Еди Мърфи.

21 Jump Street е единственото ново заглавие в актуалния кино афиш на САЩ и Канада с масово разпространение, но освен него в топ 10 е намерил място още един нов филм, който в момента се прожектира в едва 382 кино театъра (при около 4000 за John Carter).

Това е испаноезичната комедия Casa De Mi Padre, чиято главна роля се изпълнява от Уил Феръл. Инкасирайки $2.2 млн., тя генерира само $1.6 млн. по-малко от A Thousand Words. Act of Valor, Safe House, Journey 2: The Mysterious Island  и This Means War оформят челната десетка на актуалната боксофис класация.


Сподели.