Чарли Хънам, или докъде амбицията ще отведе новото златно момче на Холивуд

Pinterest LinkedIn +

Възможно е да познавате Чарли Хънам (Charlie Hunnam) като Джакс Телър от Sons of Anarchy (Синове на анархията). Харизматичният актьор обаче се е прицелил много по-високо.

Хънам е роден през 1980 г. в Нюкасъл, Англия, а разводът на родителите му бележи както ранното детство, така и тийнейджърските му години.

Той се мести с майка си и нейния нов съпруг в Лейк Дистрикт, където обаче постоянно бива тормозен от местните деца заради това, че е от Нюкасъл. Според самия Чарли обаче тези години го каляват и той става много по-амбициозен и дисциплиниран – качества, които му помагат в актьорската професия.

Първата си роля Хънам изиграва на 18 години, когато участва в три епизода от детския сериал Byker Grove. Той пък му отваря няколко нови врати, една от които към поредицата Queer As Folk на Дейвид Т. Ръсел.

И докато там започва като обикновен тийнейджър, то следващите няколко години го променят, за да се превърне в едно по-младо и все още неопитно копие на Брад Пит (Brad Pitt).

Въпреки че последният започна с много по-силен старт – в началото на кариерата си Пит игра в култови класики като Se7en (Седем) и Fight Club (Боен клуб), пътят, по който върви Хънам, не е много по-различен. Или поне крайната точка е една и съща.

За разлика от други млади актьори той решава да не приема всяка роля, която му се предложи, а да подбира внимателно участията си. Малко преди да се включи в Sons of Anarchy Чарли Хънам си партнира с Илайджа Ууд (Elijah Wood) в бруталната криминална драма Green Street Hooligans на Лекси Алекзандър (Lexi Alexander).

През 2006 г. участва в дистопията Children of Men (Децата на хората) на Алфонсо Куарон (Alfonso Cuaron), където обаче попада под сянката на актьори като Майкъл Кейн (Michael Caine) и Клайв Оуен (Clive Owen).

Не минава много време преди появата на нова златна възможност– рокерската драматична поредица Sons of Anarchy, в която Хънам играе главната роля.

Докато предишните му персонажи често са на границата на лудостта, то в сериала на FX нещата стоят по малко по-различен начин. Там героят се опитва да намери баланса между любовта към моторите и предизвикателството да бъдеш баща за първи път.

Хънам отдава цялото си внимание на новата роля и отказва участия във филми през следващите три години. Докато не идва предложението за роля в трилърите The Ledge и Deadfall. Въпреки че продукциите не са големи, именно те връщат актьора към киното, за да го подготвят за следващия му сериозен ангажимент.

А той е в Pacific Rim (Огненият пръстен) на Гилермо дел Торо (Guillermo Del Toro) - една от най-добрите sci-fi ленти на 2013 г., която определено впечатлява с мащабите си (в буквалния смисъл!).

В него Хънам играе ролята на Рали Бъкет - пилот на огромен робот, който се опитва да спре нашествието на огромни извънземни, нападнали Земята в близкото бъдеще.

Макар лентата да е пълна с клиширани герои, в това число и този на Хънам, ролята се оказва плюс както заради режисурата на дел Торо, така и заради актьорската игра.

И въпреки че с Pacific Rim Чарли си спечели много нови фенове и определено голяма известност, сантиментът му към Sons of Anarchy и по-скромните продукции като цяло все още не го е напуснал.

Освен като актьор Хънам има амбиции да се развива и като сценарист и режисьор, но засега смята, че трябва да придобие още малко опит - време, през което отново ще си партнира с мексиканския режисьор в Crimson Peak.

Дали след 5-10 години Хънам ще е сред най-високоплатените и известни актьори в Холивуд или точно обратното - ще направи някоя грешна стъпка, която ще му коства кариерата - това никой не знае.

Ако се съди по досегашните му ходове обаче, човек лесно може да си направи изводите - американското кино си има ново "златно момче".

Сподели.