Charles Aznavour - Colore ma vie

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че се оттегли от голямата сцена и звездния живот, 82-годишният Азнавур не се е отказал да се занимава с музика. Част от записите за новия албум на французина "Colore Ma Vie" са направени в легендарното студио Egrem в Хавана с кубинския пианист Кучо Валдес.

Вдъхновението за новия материал може да бъде проследено обратно чак до вечната "Comme ils dissent", създадена и записана през 1972 г. и проницателната й атака срещу моралните норми в обществото. В "Colore ma vie" Азнавур влага известна доза гняв и критика на съвременните порядки, които се усещат в повечето от песните в албума: от салса-вибрациите на първото парче "La terre meurt" до "Moi je vis en banlieue", третираща нетипичната за изпълнителя тема за френските предградия, предразсъдъците и клишетата на градския живот.

В "Colore ma vie" Шарл Азнавур предалага нова версия на своята безсмъртна песен "Tu t'laisses aller", която изследва живота на една влюбена двойка, помрачен от незначителните житейски трудности. Жените също са тема в албума - парчето "Il y a des femmes" е саркастична, но и почтителна ода за слабия пол, а от разнообразните нюанси в ритъма на биг бенд в песента "Colore ma vie" лъха лека меланхолия.

Траклист:

1. La terre meurt
2. Colore ma vie
3. Il y a des femmes
4. J’abdiquerai
5. Tendre Arménie
6. Avant, pendant, après
7. T’en souvient-il ?
8. Sans importance
9. Moi, je vis en banlieue
10. Oui
11. Fado
12. La fête est finie

Разпространява Анимато мюзик/EMI
Сподели.