Chad Smith: Black Eyed Peas са “група идиоти”

Pinterest LinkedIn +

Барабанистът на Red Hot Chili Peppers Чад Смит (Chad Smith) нападна словесно колегите си от U2 и Black Eyed Peas задето се били “продали” и разрешили да използват музиката им в реклами.

Цитиран от сайта Gigwise, по време на музикален фестивал в Англия, Смит разкритикувал колегите си за съгласието им да използват техни песни в реклами на най-популярния в момента MP3 плейър, iPod и нарекъл  Black Eyed Peas “група идиоти”.

“Аз нямам проблеми с това музиката ми да достига до хората, но не искам да я чувам в някоя ТВ реклама с някакъв дебелак, който играе боулинг и после се чува рингтон,” каза Смит. “Това не е правдоподобно. Бих се чувствал като пълен боклук, ако това ни се случи. Black Eyed Peas приличат на група идиоти. ”

По-нататък в интервюто си барабанистът на Peppers разкритикувал и U2, чийто хит “Vertigo” бе използван за рекламата на iPod, а после пуснаха и специален тираж черни плейъри, разписани от всички членове на групата. “Опасно е така да се обвързваш с даден продукт”, каза Смит. “На вас, младите, може и да не ви прави впечатление, но за старци като мен е странно да слушам Led Zeppelin в реклама на дънки.”

Неотдавна производителят на iPod, Apple, пусна много ограничен брой колекционерски плейъри с логото и подписите на Peppers.
Сподели.