Център за умни аксесоари – за да бъдете винаги във форма

Pinterest LinkedIn +

Тези страхотни джаджи следят ежедневната ви физическа активност и могат да се превърнат в безценен съюзник в борбата за по-здравословен начин на живот.

Забравете за умните телефони и таблетите. Колкото и да са атрактивни, те си остават преди всичко устройства от ежедневието, които ползваме за развлечение и комуникации без особено да се замисляме. Когато обаче стане въпрос за здраве и физическо състояние, това вече е тема, която интересува и засяга всеки един от нас.
И тук идва мястото на умните носими технологии.

Ако все още се чудите за какво точно става въпрос, това са джаджи като гривни и часовници, които измерват детайлно физическите ви функции и ви позволяват да следите начина на живот, който водите.

Изборът сред тези продукти е доста голям, но както качеството, така и тяхното приложение е различно, затова едно особено добро място, откъдето може да започнете, е Центърът за смарт аксесоари (виж го тук).

Сред тези джаджи може би най-популярна в момента е Jawbone. Тя представлява умна гривна, оборудвана със съвременни сензори, които измерват всички най-важни телесни показатели. Следи сърдечния ритъм и дава информация какво се случва с този изключително важен орган. Ако се занимавате активно с фитнес, Jawbone UP3 може да ви предостави насоки за подобряване на тренировъчната програма.

Дори когато спите, гривната анализира функционирането на организма и отново подава данни за това какво може да се промени. Най-интересното е, че умната джаджа непрекъснато се подобрява, наблюдавайки вашата дейност, и скоро започва да идентифицира почти всичко, което правите за тялото си.
Fitbit Charge HR има подобен принцип на действие, базиран на наблюдение на изразходваните калории и активните минути през деня. Гривната дори може да ви събуди с нежна вибрация, след като преди това подробно е събрала информация за качеството на съня. Fitbit Charge HR може да се синхронизира с повечето модели смартфони и не само да изобразява обажданията на своя красив OLED дисплей, но и да прехвърля събраните данни на телефона, където те да бъдат анализирани.
Fitbit Charge, на свой ред, е изключително практична гривна, чиято батерия издържа до цели 10 дни, през които тя зорко наблюдава активността ви в реално време. Уредът непрекъснато ви мотивира да бъдете по-активни и ви предоставя полезна информация като това колко етажа и стъпала сте изкачили, какво е изминатото от вас разстояние и др. Гривната пази различни лични постижения и ви подтиква да ги подобрите.
Ако пък държите на елегантността и считате, че ви трябва по-красив уред, който обаче да мисли не по-малко загрижено за физическия ви тонус, то няма да сбъркате с Withings Activite. Този швейцарски часовник не ви изпуска от око, независимо дали ходите, тичате, плувате или просто спите. Изключително стилен, той работи с iOS устройства и има собствено приложение, наречено Health Mate, което обработва събраната информация и предлага насоки за подобряване на ежедневното натоварване. Батерията му е литиево-йониева и издържа до цели 8 месеца.

А ако искате малко допълнителна мотивация и ценни съвети за подобряването на физическата си активност, тя може да дойде във формата на една невероятна книга, озаглавена "Яж и тичай". Неин автор е Скот Юрек – един от водещите атлети в бягането на свръхдълги разстояния, поставил няколко рекорда в тази изтощителна дисциплина.

В книгата си той разказва как се е превърнал във феноменален бегач и към какви правила се придържа в спорта и в ежедневието си. "Яж и тичай" се предлага напълно безплатно към всяка покупка на някой от горните аксесоари, както и ако си купите всеки друг от останалите тракери и умни аксесоари.

Важно е да отбележим, че всички тези джаджи са предназначени не само за активните спортисти, а изобщо за хората, които искат да следят начина си на живот и съответно да си правят изводи как биха могли да го подобрят. Някои твърдят, че новите технологии ни правят по-мързеливи и ни карат да водим заседнал начин на живот. Тези умни аксесоари обаче показват, че с лекота могат и да ни стимулират към по-активно ежедневие и да ни помагат да пазим и подобряваме здравето си.

Посети Центъра за смарт аксесоари ТУК

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.