Call of Duty: Modern Warfare 2 чупи рекорди още преди да е излязла

Pinterest LinkedIn +

Само в САЩ над 2.3 милиона копия от продължението на играта са предварително поръчани.

След  земетръсния успех на Call of Duty: Modern Warfare (първата съвременна Call of Duty игра, свързвана от геймърите в контраст със заглавието единствено и само с Втората Световна война), появата на директното продължение Modern Warfare 2 беше само въпрос на време.

Въпросното ще настане на десети ноември за платформите PC, Xbox 360 и PLAYSTATION 3.

Нетърпеливите геймъри обаче поставиха своеобразен  рекорд в предварителните поръчки за своето така желано копие от играта.

Само на територията на САЩ от Modern Warfare 2 вече са платени над 2.3 милиона копия, което превръща новото Call of Duty рекордьор не само в каталога на мултимилионния издател Activision, но и в историята на гейминга изобщо.

Предвид факта, че първата игра продаде над 14 милиона копия в световен мащаб, това надали е особена изненада, защото всички тези играчи явно искат да видят продължението на смазващия хит, преди изобщо да са чули мнението на критиката за него. В крайна сметка явно никой (включително и Avtora.com) няма съмнения, че Call of Duty: Modern Warfare 2 ще бъде лоша игра.

Въпреки че именно покрай Modern Warfare 2, видимо разчитайки на неминуемите печалби, от Activision решиха да вдигнат цената на продукта си (оправдавайки се с курса на британския паунд, икономическата криза, бюджета на играта и какво ли още не), това не е повлияло на фанатичното желание на милиони геймъри да хванат за пореден път виртуалните си оръжия и да се впуснат в новата Модерна Война.

Иначе онлайн петицията против въпросното покачване на цената се намира тук (линк - http://www.petitiononline.com/cod6/petition.html), ако предпочиташ да гласуваш, наместо да поръчаш предварително по най-бързия начин и своето копие, за да се срещнеш с още (минимум) 2.3 милиона играчи в епична онлайн битка.

Виж трейлър на Modern Warfare 2:

Get the Flash Player to see this player.
Сподели.