Call of Duty: Black Ops II започна да чупи рекорди

Pinterest LinkedIn +

Повече от половин година преди премиерната си дата, Call of Duty: Black Ops II счупи първия си рекорд, ставайки най-бързо продаваната с предварителна поръчка игра в Amazon.

"Предварителните поръчки на Black Ops II в първия ден, в който бяха възможни, надминаха десетократно тези на оригиналната Black Ops и с над 30% тези на Call of Duty: Modern Warfare 3", декларираха от централата на Amazon, позовавайки се на данните от северноамериканския пазар.

Amazon UK също се отчели неколкократно повече поръчки на копия от деветата игра от блокбъстър шутър поредицата на Activision спрямо нейния предшественик.

Производител и на двете заглавия е Treyarch, докато Modern Warfare 3 се разработва от Infinity Ward в сътрудничество с Sledgehammer Games.

Последната към днешна дата част от поредицата, издадена през ноември 2011 г., продължава да държи два исторически рекорда – за Най-касов премиерен ден на продукция на развлекателната индустрия (6.5 млн. продадени копия за 24 часа само в САЩ и Обединеното кралство), и най-много предварителни поръчки на видео игра през Amazon.

В допълнение към това, Modern Warfare 3 е сред двадесетте най-купувани чрез pre-order артикули на най-голямата търговска дигитална платформа от стартирането през 1995 г. досега.

Дали Black Ops II ще разбие някой от тези рекорди ще стане ясно в средата на ноември, в първите часове и дни след премиерата на играта за Xbox 360, PlayStation 3 и PC.

Сподели.