Cadillac смята, че бъдещето е в абонамента за коли под наем

Pinterest LinkedIn +

Вместо да купува една кола, човек може да има достъп до цялата гама на компанията срещу месечна такса.

Купуването на кола е свързано с доста големи разходи и накрая... човек остава само с една кола. Понякога тя се оказва твърде малка, твърде бавна, непроходима или друго. Според Cadillac решението е абонаментна услуга, която да дава достъп практически до цялата гама на компанията, съобщава "RoadShow".

Доскоро Cadillac предлагаше такава услуга в Ню Йорк. Тя се оказва достатъчно популярна и вече ще е достъпна и за жителите на Лос Анджелис и Далас. Освен това има и пилотна програма в Мюнхен, като нейният евентуален успех ще мотивира Cadillac да предлага услугата и в още повече градове в Европа.

Услугата се казва "Book by Cadillac" и в основата си е мобило приложение. От него клиентът може да заяви автомобил от гамата на Cadillac. Предлагат се практически всички модели, включително Escalade, CTS-V, CT6 и др. Всеки от тях е с най-високото ниво на оборудване.

При заявка на автомобил служители на Cadillac го доставят до избрано от клиента място. Таксата е доста солена за нашите стандарти − 1800 долара месечно. В цената влизат ремонтите и поддръжката на колите и застраховките. Клиентът обаче трябва сам да плаща за използваното гориво и паркинг. Освен това има ограничение за пробег от 2000 мили месечно (около 3220 км).

От компанията Cadillac казват, че в Ню Йорк интересът към тази услуга е "огромен". Затова тя е поскъпнала с 300 долара и навлиза в нови градове с по-високата цена.

Сподели.