Бъбреците нямат ваканция – информационна кампания за бъбречно здраве стартира на 01.03.2019 година

Pinterest LinkedIn +

Хората често пренебрегват грижата за своите бъбреци, a състоянието им е от съществено значение за цялостното здраве на човека! Българите рядко се подлагат на профилактични прегледи и изследвания, а когато имат оплаквания, не взимат адекватни мерки. Това често води до сериозни усложнения, както и свързани с това съпътстващи заболявания.

Ето какво показва световната статистика от сайта kidney.org:

  • Средствата, които се отделят за лечение на бъбречните заболявания, са значителна част от разходите на здравната система на всяка държава.
  • Над 10 % от населението на света е засегнато от заболявания на бъбреците. Голям процент от хората не правят нищо, за да подобрят състоянието си.
  • При хората над 65-годишна възраст проблем има при един от 4-ма мъже и една от 5 жени.
  • Над 2 милиона души в САЩ са на хемодиализа, за да могат да живеят, но те са само 10% от нуждаещите се от подобно лечение.
  • Хроничната бъбречна болест е една от основните причини за преждевременна смъртност.
  • Непрекъснато расте броят на смъртни случаи, свързани с бъбречни заболявания – от 27 позиция през 1990 г. до 18 позиция през 2010 г. Подобен скок в статистиката има само ръстът на смъртност от болестта СПИН.

Нарушенията в дейността на бъбреците са лечими и ако бъдат диагностицирани навреме, това може да промени съдбата ви! Не го подценявайте.

Информационната кампания "Бъбреците нямат ваканция" започва на 1 март 2019 година. Тя цели да накара българите да се замислят за здравето на своите бъбреци и да започнат да полагат повече грижи за себе си. Организатор на инициативата е екип от лекари, стоящи зад здравния портал framar.bg, и интерактивното приложение Диагностик.

На страницата на кампанията ще намерите пълна информация за своето бъбречно здраве  за всички възможни нарушения в дейността на бъбреците, причините те да възникват – анализ на вашите симптоми можете да получите чрез иновативното приложение Фрамар Диагностик. Този анализ ще ви даде вероятните причини за оплакванията ви и ще ви насочи към лекар специалист във вашия регион/област.

Нашият прогнозен тест ще ви даде варианти как да промените начина си на живот, за да предотвратите проблеми с бъбреците. На титулната страница ще намерите още мнения на лекари, интервюта и полезни статии.

С цел максимално достигане и ангажираност на аудиторията кампанията ще се проведе паралелно и в социалните мрежи. Ще бъде отворена специална Facebook група, в която да бъде поднасяна полезна информация за грижата за бъбреците през целия период на кампанията. Ще провокираме хората да подкрепят явно кампанията, като си дадат обещание да полагат повече грижи за своите бъбреци и да направят първата важна крачка за това  да се уверят, че приемат достатъчно вода дневно!

Нашите прогнозни очаквания са през 4-те месеца на кампанията да преминат над 100 000 интернет потребители, които да проверят своите симптоми и да преразгледат начина си на живот!

Надяваме се и вие да обърнете внимание на вашите бъбреци, защото те "нямат ваканция"!

Включете се и вие в кампанията: https://campaigns.framar.bg/bubrecite_niamat_vakancia

https://www.facebook.com/groups/bubrecite.niamat.vakancia

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.