Бурян Маслев (Mind Trips): "Нека всички да си сипят едно уиски и да се отпуснат с музиката ни на плажа."

Pinterest LinkedIn +

Българската chillout lounge формация Mind Trips е готова със записите на първото си видео от новия албум "Vanity". Басистът Бурян Маслев разкри за Avtora.com подробности около снимките на клипа към парчето "Feel" и бъдещите планове на групата.

Avtora.com: Как решихте да заснемете видеото на "Feel" край морето?

Бурян Маслев: Идеята като цяло е на режисьора Боян Карамфилов. Той ни каза, че усеща нашето парче и въобще нашата музика като нещо, което трябва да се заснеме сред природата. Една голяма част от клипа е заснета на скалите на Тюленово - там снимахме с кран. Певицата ни Росена стоеше на токчета на една 15-метрова скала без предпазни средства. Тя, разбира се, трябваше да танцува на спокойна лаундж музика, така че имаше известен риск. Другата дестинация беше плажът на Кранево, където трябваше да се пази техниката от
замърсяване.


Бурян Маслев разкри подробности около новия албум и видеото към "Feel". Снимка: Avtora.com

.: Има ли разлика между новия материал и първия ви албум - "Sin"?

Б.М.:
Новият албум е доста по-акустичен като цяло, а първият беше по-електронен. Във "Vanity" стигаме на места до R'n'B даже. Имаме изцяло лаундж парчета, като "Feel", имаме залитания към асид джаза в "URD1" и R'n'B в "Perfect Love". Имаме чисти джаз парчета като "Vаnity", имаме трип хоп - "Trippin", а парчето "I" e доста електронно.

.: Албумът e на българския пазар от месец май, а през октомври трябва да излезе и в чужбина. Каква ще е разликата между двете версии?

Б.М.: Българската версия на "Vanity" включва 10 авторски парчета и един кавър на хаус триото Popcorn. В записите се включиха доста гост музиканти - Phuture Шок, Zafayah, който е доста известен в реге средите, Цветан Чобанов, който свири на саксофон във всичките парчета, Владимир Василев от Cigaretta, Анимационерите, както и момичетата от StringS. За световния релийз искаме да подготвим 11 авторски парчета, като уговоряме един дует с член на Earth, Wind & Fire. Трябва да има и 4 ремикса на световни диджеи, като също се преговаря с Мигел Мигс. Албумът ще излезе на хард копие в Германия през октомври и оттам по дигиталните магазини.

.: Какво могат да очакват Феновете на Mind Trips в близко бъдеще?

Б.М.: Планираме да заснемем видео на парчето със Zafayah през есента. Мислехме двата клипа да ги направим едновременно, но просто не остана достатъчно време. Освен това, през лятото ще откриваме джаз фестивала в Банско и имаме участие на "Какао" в Слънчев бряг. Много бях поласкан от поканата да открием джаз фестивала, защото ние имаме джаз в музиката, но като цяло сме ориентирани към лаундж стила. За участия в чужбина не сме мислили. Евентуално за участия зад граница ще мислим след октомври, когато излезе и световната версия на албума.

.: Колко музиканта стоят зад името Mind Trips в момента?

Б.М.: За записите на новия албум успяхме да стигнем до 7 човека. Имаме нов барабанист - Стефан. Младо 21-годишно момче, което е много талантливо. Панчо, който си е на перкусиите, аз - Бурян, съм на бас. Китарист е Сашо, на кийбордите е Ясмин, с който започнахме проекта Mind Trips през 2001 г. Владо, който свирише в Уикеда, а сега свири със Светльо Витков, е нашият тромпетист. Вокалистка ни е Росена, като тя написа и текстовете на почти всички песни.

.: Има ли бъдеще за chillout музиката в България?

Б.М.: Аз много харесвам Белослава. Тя определено си е в лаундж музиката и няма място, където да е пяла и да не се е пръскало по шевовете. Също така се радвам, че Phuture Шок отново се събират и скоро очаквам от тях нов албум. Според мен, има място за качествените неща, надявам се хората да оценяват наистина качествената музика. Ние се стараем всичко да бъде изпипано докрай, да бъде на западно ниво. Ако има един човек, който да разбира за какво става дума и ми каже - това е ОК, аз ще бъда щастлив. Пожелавам на всички да си вземат диска, да си сипят едно малко уиски с две бучки лед, да седнат на плажа и да си слушат с кеф нашата музика.

Сподели.